محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران در خصوص اظهار نظر شهردار تهران درباره استفاده از تاکسیهای برقی در آیندهای نزدیک در پایتخت اظهار کرد: صحبتهای مفیدی در گذشته در رابطه با ورود تاکسیهای برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت مطرح شد که قابلیت اجرا داشت.
وی ادامه داد: استفاده از تاکسیهای برقی طرحی است که میتواند در آینده نزدیک اجرایی شود، اما نکته مهم این است که باید برای اجرای آن ضمانت اجرا داشته باشیم.
عضو شورای شهر تهران گفت: در خصوص ضمانت اجرای این طرح میتوانیم به طرح تبدیل موتورسیکلتهای پایتخت اشاره کنیم که قرار شد تعدادی از آنها برقی شوند که در عمل این طرح با شکست مواجه شد.
علیخانی درباره علت شکست طرح تبدیل موتورسیکلتهای پایتخت تصریح کرد: طرح تبدیل موتورسیکلتهای پایتخت به دلیل اینکه ضمانت اجرایی ایجاد نکردیم، شکست خورد.
وی افزود: اگر در طرح تبدیل موتورسیکلتها به صورت آزمایشی منطقهای از تهران را مشخص میکردیم و میگفتیم تنها موتورسیکلتهای برقی اجازه عبور از آنجا را دارند و پلیس را به عنوان ضابط قانون موظف به اعمال جریمه موتورسیکلتهای غیربرقی در آن منطقه میکردیم، آن وقت شرکتهای تولیدی به این باور میرسیدند که پایتخت در اجرای این طرح مصمم است و در آن زمان به سوی تولید موتورسیکلتهای برقی میرفتند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به هزینه ماهانه بنزین موتورسیکلتهای کاربراتوری و انژکتوری افزود: این دسته از موتورسیکلتها ماهانه مبلغی بالغ بر ۲۰۰ هزار تومان هزینه بنزین میدهند که میتوانستیم با حذف این دسته از موتورسیکلتها هزینه پرداختی آنها بابت بنزین را به قسط ماهیانه صاحبان آنها برای خرید موتورسیکلتهای برقی تبدیل کنیم.
علیخانی با اشاره به کمبود بودجه برای اجرای طرح برقی شدن تاکسیها گفت: برای اجرای چنین طرحهایی صحبت از اعداد و ارقام بالا غلط است و ما باید به دنبال اجرای این طرح برای تعداد ۱۰۰ تا ۲۰۰ دستگاه خودرو در پایتخت باشیم.
وی افزود: زمانی که ۲۰۰ دستگاه تاکسی برقی در سطح پایتخت به حرکت درآید و ضمانت اجرای قانون برای موتورسیکلتهای انژکتوری و کاربراتوری اجرا شود، آنگاه بخش خصوصی نیز برای سرمایه گذاری وارد میدان میشود و در اقدامی سراسری این طرح اجرا خواهد شد.
عضو شورای شهر تهران گفت: بحث تاکسیهای برقی نیز به همین صورت است، برای گسترش آن باید ضمانت اجرایی تعیین شود و تولید آن در مقیاس کوچک مثلا ۲۰۰ دستگاه آغاز شود.
علیخانی تصریح کرد: با اجرای این طرح در مقیاس کوچک و ایجاد ضمانت اجرایی، شاهد خواهیم بود که بخش خصوصی نیز وارد میدان شود و کسری بودجه این طرح را تأمین کند.