سیدمحمد بطحائی گفت: حدود ۱۵۰۰ مدرسه در این حادثه دچار خسارت شدند که از این تعداد حدود ۲۱۲ مدرسه به علت عمر بالای ساختمان آنها و صدمات وارده باید به طور کامل تخریب و بازسازی شوند و حدود ۱۳۰۰ مدرسه با تعمیر، قابل استفاده هستند.
سیدمحمد بطحائی با حضور در برنامه "نگاه یک" شبکه یک سیما افزود: مدارس استان گلستان از ۱۹ فروردین راه اندازی شد و تأخیری در آغاز به کار مدارس نداشتیم و مدارس استان لرستان به ویژه در دو شهر پلدختر و معمولان حدود یک هفته تا ۱۰ روز تعطیل شد.
وی ادامه داد: در استان خوزستان با تاکید رئیس جمهور و همکاری همکاران، مدارس با وقفه ۲ هفتهای آغاز به کار کرد، اما در تعداد محدودی از روستاها به علت اینکه مردم هنوز به آن جا بازنگشته اند مدارس آغاز به کار نکرده است البته امکان تحصیل در محلهای اسکان آنها فراهم است. برخی کلاسهای آموزشی تکمیلی برای دو استان لرستان و خوزستان دایر کرده ایم و امکانات شبانه روزی را برای برخی از آنان و کلاسهای تقویتی و دبیران پروازی فراهم کرده ایم.
راهاندازی کلاسهای آمادگی کنکور در لرستان و خوزستان
بطحائی گفت: برای برخی از دانش آموزان سیل زده که در کلاس دوازدهم و نگران کنکور هستند اردوی آموزشی پیش بینی کرده ایم. عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان سیل زده با روشها و خدماتی که پیش بینی شده است، جبران میشود و نگران نباشند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تخریب و بازسازی مدارس آسیب دیده را در طول تابستان، ا. انجام خواهیم داد و برای مهر، مدارس را برای دانش آموزان آماده میکنیم.
بطحائی از خیران مدرسه ساز و نیکوکار قدردانی کرد و افزود: آنها در هفته اخیر در جشن گلریزان برای مناطق سیل زده، اعتبارات بسیار خوبی را تعهد کرده اند.
وی اضافه کرد: دوشنبه شب به استان گلستان سفر میکنیم و نخستین کلنگ تخریب و بازسازی مدارس را بر زمین خواهیم زد.
بطحائی گفت: در پلدختر و معمولان محل اقامت جمعیتی تغییر میکند به همین علت باید منتظر بمانیم تا ابتدا، جانمایی سکونت آنها انجام شود سپس جانمایی مدارس و ساخت آن را آغاز کنیم.
وی افزود: مدارسی که فقط نیاز به تعمیر و مرمت دارند تابستان امسال انجام میشود و برای شروع تحصیلی جدید در مهر آماده میشود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: سازههای مدارس ما یکی از مستحکمترین بناهایی است که در بافت شهری داریم، زیرا استاندارهای لازم در ساخت این مدارس رعایت میشود.
بطحائی افزود: تا آنجایی که میتوانیم در بازسازی منازل و فراهم کردن تسهیلات کم بهره یا بلاعوض برای معلمان آسیب دیده در مناطق سیل زده کمک و همکاری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه سیلی که اتفاق افتاد در ۱۰۰ سال اخیر بی سابقه بود، اضافه کرد: دولتها در چنین حوادثی نمیتوانند همه خسارات آسیب دیدگان را در کوتاه مدت جبران کنند.
رتبهبندی در دستور کار است
بطحائی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از شهریور لایحه رتبه بندی را آماده کردیم و برای دولت فرستادیم، گفت: هدف اصلی این لایحه، ارتقای شایستگی و توانمندی معلمان است و بر این اساس نظام پرداختهای معلمان هم متفاوت خواهد شد.
وی ادامه داد: این لایحه قرار است در دولت مطرح شود، اما اوضاع اقتصادی فعلی بخشی از کار را به تأخیر انداخته است.
بطحائی با اشاره به اینکه بر اساس هدف گذاری، به نحوی حرکت میکنیم که این ربته بندی از مهر ۹۸ آغاز شود، افزود: اعتباری در بودجه ۹۸ برای این موضوع پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: اجرای این رتبه بندی در دوره ۳ تا ۴ ساله بخش عمدهای از مشکلات آموزش و پرورش کشور را کاهش میدهد.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین، نقشه راه و مسیر حرکتی ما را تعیین میکند، گفت: برای عملیاتی شدن این سند، مختصات آن یعنی زیرنظامهای آن باید معلوم و اجرایی شود و اکنون ۶ زیر نظام این سند تصویب و ابلاغ شده است.
بطحائی همچنین با ابراز تأسف از اینکه بیشترین تیراژ کتابهایی که در نمایشگاه کتاب به فروش رفته به کتابهای کمک درسی مربوط بوده است، افزود: این رویه، غلط است و در عوض باید کتابهایی مانند رمان، شعر، و تاریخ تمدن ایران، بیشترین فروش را داشته باشند در آن زمان میتوانیم بگوییم سند تحول اجرایی شده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بیشترین کتابهای به فروش رفته در نمایشگاه کتاب امسال مربوط به کتابهای کمک درسی است.
مسئولیت پذیری و فداکاری از معانی سند تحول آموزش و پرورش است
بطحائی، با بیان اینکه مسئولیت پذیری و فداکاری از معانی سند تحول آموزش و پرورش است افزود: تا زمانی که بیشترین فروش کتاب مربوط به کتابهای کمک درسی است سند تحول اجرای نشده است.
وی گفت: دلیل فروش بسیار کتاب کمک درسی خواست مردم است.
بطحائی اضافه کرد: دولت و دیگر دستگاهها به تنهایی نمیتوانند مهارتهای زندگی و مسئولیت پذیری را به دانش آموزان بیاموزند و خانوادهها باید مطالبه گر باشند تا برنامه ریزی مسئولان براساس این مطالبه باشد.
وی گفت: اصلاحات کتب درسی ادامه دارد و این کتابها باید به سرعت براساس نیازهای فرهنگی و اجتماعی به روز رسانی شود.
وزیر آموزش و پرورش شناخت هویت را از کارکرد آموزش و پرورش خواند و افزود: دوران جنگ نظامی برای استعمارگران گذشته است و جوامع یاد گرفته اند چگونه بر جنگ اقتصادی پیروز شوند، اما آنچه که موجب میشود استعمار گران در جامعهای بمانند تغییر هویت آن جامعه است و این نوع استعمار دائمی خواهد شد.
وی ادامه داد: دلیل حساسیت ما به سند ۲۰۳۰ نفوذ این سند به هویت و روش زندگی ایرانی اسلامی ما است تا آن را از بین ببریم.
بطحائی گفت: در سند ۲۰۳۰ حرفهای خوبی زده شده، اما هدف آنها تغییر هویت و جایگزینی هویت جدید برای اهداف استعماری است.
وی افزود: مفاهیم بسیار متعالیتر از آنچه که در سند ۲۰۳۰ آمده است در اسناد بالا دستی خودمان از جمله سند تحول آموزش و پرورش داریم.
وی ادامه داد: دلیل حساسیت رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به سند ۲۰۳۰ این است که این سند میخواهد تیشه به ریشه ما بزند.
نیازی به سند ۲۰۳۰ برای اداره آموزش و پرورش مان نداریم
بطحایی با بیان اینکه نیازی به سند ۲۰۳۰ برای اداره آموزش و پرورش مان نداریم گفت: به هیچ عنوان هیچ مجوزی برای اجرای این سند در مراکز مربوط به آموزش و پرورش وجود ندارد.
وی گفت: امکان دارد به طور مخفیانه در برخی مهدکودکها که زیر نظر آموزش و پرورش نیستند مفادی از این سند اجرا شود که این مسئله برای هویت کشور خطرناک است.
بطحائی اضافه کرد: گاهی افرادی خواسته یا ناخواسته مفاد سند ۲۰۳۰ را در غالب دورههای آموزشی برای خانوادهها، دانش آموزان، جوانان و نوجوانان اجرا میکند که هشدار میدهم این کار برای هویت کشورمان بسیار خطرناک است و اگر مقابلهای با این سند داریم به این دلیل است.
وی درباره برگزاری همایشی از طرف سازمان فناوری اطلاعات که در آن موضوع آسی تی برای دختران دانش آموز معرفی شد گفت: وزارت آموزش و پرورش هیچ گونه مشارکتی در این همایش نداشته است البته این همایش از سالهای پیش از طرح سند ۲۰۳۰ برگزار میشده است، اما چون در همایش اخیر به اهداف ۲۰۳۰ متصل شده است باید علامت سوال جدی روی آن گذاشت.
وی افزود: دانش آموزش برای شرکت در این همایش بیشتر از مدارس غیر دولتی بوده اند که در حال پیگیری هستیم و اگر سهل انگاری شده باشد تذکر جدی میدهیم و برخورد میکنیم.
وی گفت: گروه سه نفرهای ایجاد کرده ام که به محض دریافت چنین اخباری روی آن متمرکز میشود و مسئله را بررسی میکنم.
بطحائی افزود: در چند مورد نتایج بررسی این گروه موجب تذکر یا جابجایی افراد خاطی شده است.
وی با بیان اینکه کنکور به مسئله مشترک بخشهای حاکمیتی تبدیل شده است گفت: برای حذف کنکور باید پیش زمینههای فراهم و نقش سوابق تحصیلی پیش از کنکور در آینده تحصیلی دانش آموزان برجسته شود.
وی ادامه داد: فضای مجازی فرصتها و خطراتی دارد که بر این اساس از مهر آینده برای پایه ابتدایی دوم و متوسط اول برنامههای دو ساعته در اختیار معلمان قرار میگیرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای افزایش سواد رسانهای و آشنایی دانش آموزان با فرصتها و تهدیدات فضای مجازی منابعی آماده شده است.