تیمهای ویژه آموزش و پرورش از همان روزهای ابتدایی سیل، بازدیدهای میدانی از واحدهای آموزشی مناطق متأثر از سیل به عمل آوردند که در پی آن مشخص شد برخی از مدارس دارای عمر بالا از ایمنی کافی برای ادامه تحصیل دانشآموزان برخوردار نیستند و در برخی دیگر نیز گل و لای، امکان بهرهبرداری از مدارس را گرفته است البته برخی مدارس که آسیبدیدگی جزئی داشتند، مرمت شدند.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در صفحه رسمی توئیتر خود، فیلم کوتاهی درباره اقدامات این وزارتخانه پس از سیل را منتشر کرده است.
بطحایی گفت: ما در وزارت آموزش و پرورش تابع شرایط محلی و وضعیت شهرها هستیم. در مکانهایی که خیابانها همچنان مملو از آب است و خانوادهها و دانشآموزان به دلیل آبگرفتگی خانهها و ساختمانها نتوانستند به منزل، محل کار و دانشآموزان به مدرسه بازگردند، راه انداختن مجدد مدرسه امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: در مراکز اقامتی که اکنون خانوادهها در آن سکنی گزیدهاند امکان تحصیل برخی از دانشآموزان را فراهم کردهایم؛ هر چند ما آمادگی داشتیم تا در ۱۷ فروردین با ارسال و ارائه کانکس و همچنین تجهیزاتی که رسید، مدارس آققلا و گمیشان را راهاندازی کنیم، اما بنا به دلایلی شورای تأمین استان صلاح ندانست تا زمانی که شرایط ثبات پیدا کند، مدارس بازگشایی شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در سایر شهرهای سیلزده وضعیت به همین روال است، به طور مثال در استان لرستان و خصوصا در دو شهرستان معمولان و پلدختر حدود ۱۰۰ کانکس و تجهیزات ارسال شده است و بنده شخصا در منطقه حضور یافتم تا شرایط را برای تحصیل دانشآموزان مهیا کنیم.
بطحایی تأکید کرد: در دوره متوسطه بهویژه پایه دوازدهم چارهای جز اجرای برنامه امتحانی بر اساس زمانبندی مشخص نداریم، اما تسهیلاتی را برای این دانشآموزان قائل شدهایم؛ برای دورههای ابتدایی و متوسطه اول وضعیت و شرایط تحصیل به زودی اعلام میشود که بر همین اساس احتمالا بخشهایی از کتاب تحصیلی آنان حذف خواهد شد تا مباحثی که به آنان درس داده شده، امتحان پایانی را بدهند.