جعفری افزایش آگاهی مردم را عاملی برای مراجعه بیشتر به اورژانس اجتماعی دانست و گفت: امسال سیاست توسعه مراکز روزانه برای خدمترسانی بیشتر به مردم را دنبال خواهیم کرد؛ چراکه سیاستهای حمایتی در جهت افزایش آگاهی بسیار اهمیت دارد.
جعفری گفت: در این آسیبها بهویژه همسرآزاری جالب است که بدانید مراجعهکنندگان در سنین پایین نیستند و بیشتر آنها ۴۰ سال به بالا دارند و خیلی تعجب دارد که چرا در چنین سنی مورد آزار قرار میگیرند و باید آسیبشناسی شوند.
وی ۹۸ درصد مراجعات به اورژانس اجتماعی را همسرآزاری عنوان کرد و گفت: دو درصد مربوط به مردآزاری است که ابتدا مورد خشونت قرار گرفته و بعد واکنش نشان دادهاند و آمارها نشان میدهد که ۱۵ درصد زنان آزاردیده تحصیلات عالی دارند.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار داشت: خانههای امن یک سیاستی است که بهزیستی در سالهای اخیر برای حمایت از زنان در معرض خشونت در نظر گرفته که در این خانهها پس از مراجعه زنان و دختران در معرض آسیبدیدگی خشونت دستهبندی شده و به مراکز بهزیستی برده میشوند.
جعفری گفت: در این خانهها فرزندان کمتر از ۱۲ سال نیز به همراه مادران خود میتوانند نگهداری شوند، البته در مدت زمان اولیه ۴ ماه است که میتوانند در این مراکز نگهداری شوند و در این مدت توانمند شده و مهارتهای لازم برای زندگی خانوادگی را به دست میآورند.
وی ادامه داد: بهطورکلی شناسایی گروههای هدف طی یکی دو سال اخیر ۲۵ درصد افزایش یافته که افراد شناساییشده شامل کودکان و همسران آزاردیده و افرادی که قصد خودکشی داشتهاند، میشود.