قارچ جزو پرطرفدارترین مواد خوراکی است که به صورتهای مختلفی هم مصرف میشود و خوشبختانه کودکان نیز از طرفداران آن هستند. پس برای یادگیری شست و شوی صحیح این خوراکی و باقی ماندن خواص آن، این مطلب را بخوانید.
به تاریخ انقضای روی برچسب توجه کنید!
ظاهر قارچ باید سفید و یکنواخت و سالم باشد.
پایه یا همان ساقه قارچ به طور کامل به کلاهک آن چسبیده باشد.
قارچهای آسیب دیده، ترک خورده، پلاسیده، تغییر رنگ داده، مرغوب نیست.
قارچ را حتما بو کنید. قارچ سالم بوی مطبوعی دارد.
اگر مجبورید قارچ را به مدت یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکتهای کاغذی بهداشتی قرار دهید. حد اکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه روز است.
چگونه قارچ تازه را بشناسیم؟
هنگام خرید قارچ دقت کنید که کلاهکهای قارچ سفتتر و سخت باشد و روی آن لکههای قهوهای رنگ ایجاد نشده باشد. همچنین زیر کلاهکها باید بسته باشد (در قارچ دکمهای) به صورتی که تیغههای زیرکلاهک دیده نشود اگر زیر کلاهک باز باشد، قارچ چندان تازه نیست و اگر قارچ نرم باشد یا تغیر رنگ داده باشد کهنه و غیر قابل مصرف است.
طرز نگهداری کوتاه مدت
برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما" آن را در جریان هوای خنک خشک کنید.
بهترین راه برای تازه ماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاکتهای کاغذی مخصوص میوه، در یخچال میباشد.
بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یک درجه سانتی گراد بالای صفر است.
با رعایت موارد فوق قارچ حداقل به مدت ۱۰ روز در یخچال (دمی ۳-۲ درجه سانتیگراد) تازه مانده و تغییر شکل نمیدهد.
قبل از هر چیز، به بسته بندی قارچ توجه کنید که بهداشتی باشد و برچسب مربوط به کارخانه و همچنین شماره پروانه بهره برداری وزارت بهداشت را داشته باشد.
سالمترین روش پخت قارچ
یادتان باشد که نباید قارچها را زیاد بپزید، چون بخشی از ارزشهای غذاییشان را از دست میدهند. بهترین شیوه این است که آنها را با مقدار کمی روغن یا کره به مدت سه دقیقه در ماهیتابه تفت دهید، البته از قارچهای تازه و خوب شسته شده خام هم میتوانید در ترکیب سالادهای مختلف استفاده کنید. قارچهای کبابی یا بخارپز شده هم میتوانند در کنار غذاهای دیگری مانند انواع کباب و سالاد مصرف شوند.
نکتههایی مهم که برای نگهداری از قارچ باید بدانید
برای نگهداری قارچ با تعداد و حجم بالا، روشهای مختلفی وجود دارد. اگر میخواهید قارچهای تازهای که خریداری کردهاید را برای مدت زمان طولانی نگهداری و حفظ کنید، تا هر زمان که خواستید از آنها استفاده کنید، میتوانید یکی از روشهای پیشنهادی ما را به کار بگیرید.
آیا قارچ منبع ویتامین دی است؟
نه! در واقع ارگوسترول نوعی استرول گیاهی است که در قارچ وجود دارد. این استرول باید وارد بدن شود و مسیر خاصی را در کبد طی کند و اگر کسی که این استرول را مصرف کرده، ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت در معرض نور خورشید بماند، زیر پوستش ویتامین D ساخته میشود. پس قارچ ویتامین D ندارد، بلکه پیش ساز آن را دارد.