محمد سرور، رئیس اورژانس هوایی کشور با اشاره به انجام بیش از ۳ میلیون ماموریت سالانه کل اورژانس در ۲۸۰۰ پایگاه زمینی، هوایی و دریایی توسط ۱۴ هزار نیرو در سراسر کشور گفت:از سال ۷۹ تا پایان سال گذشته ۱۳ هزار و ۳۶۵ مأموریت در حوزه اورژانس هوایی به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: در مناطق کوهستانی،صعب العبور و مسیرهایی که از نظر بعد مسافت به مرکز درمانی فاصله چشمگیر باشد یا به هر طریقی که بیمار به خدمات درمانی از طریق زمین دسترسی نداشته باشد، ضرورت اورژانس هوایی احساس میشود.
سرور افزود: سال ۷۹ نخستین بالگرد هوایی اورژانس در تهران راهاندازی شد و با آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت، خدمات اورژانس هوایی به عنوان بسته این طرح در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه آمبولانس هوایی یکی از عوامل اصلی برای کاهش سه تا چهار برابری مدت زمان رساندن بیمار به مراکز درمانی شناخته شده است، خاطرنشان کرد: امروزه با کاهش ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی زمان رساندن بیمار به مراکز درمانی توسط اورژانس هوایی مواجه هستیم.
رئیس اورژانس هوایی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۱ فروند بالگرد در ۴۱ پایگاه کشور فعال است، گفت: تقریبا تمام استانها به جزء دو استان گیلان و آذربایجان غربی دارای بالگرد هستند.
سرور ادامه داد: از ابتدای فروردین ماه الی آخر بهمن ماه سال ۹۷، ۲۹۲۱ ماموریت توسط اورژانس هوایی انجام شده که طی آن ۳۸۱۰ بیمار به مراکز درمانی انتقال یافتند.
وی تصریح کرد: استان تهران با انجام ۲۶۶ سورت پرواز و انتقال ۳۲۸ بیمار به مراکز درمانی بیشترین ماموریت اورژانس هوایی را در این تاریخ (ابتدای فروردین ماه الی آخر بهمن ماه سال ۹۷) به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه نیاز به پدهایی در مناطق مختلف برای فرود بالگردها وجود دارد، اضافه کرد: نیاز به همکاری شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و … در ارائه خدمات است.
رئیس اورژانس هوایی کشور با تسلیت به خانواده ۲ تن از شهدای اورژانس هوایی شهرکرد که روز گذشته (دوشنبه) حین ماموریت جان باخنند گفت: از زمان تاسیس اورژانس هوایی تا این لحظه یک تکنسین در مشهد، یک تکنسین در آمل ، ۲ تکنسین در شیراز و روز گذشته ۲ نفر از تکنسن های اورژانس هوایی در شهرکرد حین خدمت به هموطنان شهید شدند.
سرور در پایان در پاسخ به سوالی که همکارانی که قصد خدمت در اورژانس هوایی را دارند باید چه شرایط داشته باشند، گفت: ترجیحا رابطه استخدامی رسمی یا پیمانی با سازمان اورژانس داشته باشند، طی کردن دوره آموزشی چهار روزه ویژه اورژانس هوایی، تسلط به ترس از نظر ارتفاع و هیجانات ناشی از صدای بالگرد، داشتن روحیه ایثارگری و فداکاری و از شرایط فنوتیپی مناسبی برخوردار باشند.
رئیس اورژانس هوایی در پایان بیان کرد: بهزودی استانهای گیلان و آذربایجان غربی زیر پوشش خدمات اورژانس هوایی قرار خواهند گرفت و هیچ استانی نخواهد بود که از این خدمت برخوردار نباشد.