سیدحسن رسولی در حاشیه بررسی بودجه سال 98 شهرداری تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت:بودجه سال 97 شهرداری 17 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است که لایحه پیشنهادی شهرداری تهران برای بودجه سال 98 حدود 18 هزار و 238 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: با توجه به دورنمایی که ما از سال 98 داریم چرا بودجه 17 هزار میلیارد تومانی سال جاری برای سال آینده به 18 هزار و 238 میلیارد تومان باید افزایش یابد؟ آیا این افزایش بودجه لطمهای به تخصیص بودجه در سال آینده میزند یا خیر؟ اگر فرض کنیم در خوشبینانهترین حالت سال 98 حدود 30 درصد تورم داشته باشیم و قدرت خرید سال 97 را اگر میخواستیم حفظ کنیم باید با احتساب نرخ تورم 22 هزار و 620 میلیارد تومان بودجه سال آینده افزایش مییافت ولی در حال حاضر بودجه فعلی شهرداری تهران در سال آینده 8.4 درصد با نرخ تورم 30 درصدی پایینتر است.
رسولی با تأکید بر اینکه یکی از رویکردهای شورای پنجم صرفهجویی در اداره شهر برای سال آینده است، گفت: اولویت دوم برای شورای پنجم توسعه حمل و نقل عمومی و توجه ویژه به حمل و نقل ریلی است.
خزانهدار شورای شهر تهران گفت: این امکان وجود دارد ظرف سه سال آینده ظرفیت حمل و نقل ریلی درونشهری از 2 میلیون سفر روزانه به 5 میلیون سفر روزانه افزایش یابد و کاهش آلودگی هوا و ترافیک نیز به طبع آن داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد:در همین راستا اجازه دادیم 2 میلیارد یورو شهرداری از اعتبارات خارجی استفاده کند.
رسولی افزود: در بند «ب» تبصره 11 لایحه بودجه سال 98 شهرداری تهران یکی از وعدههایی که به مردم دادهایم شفافسازی است که در این تبصره مقرر شده است کلیه قراردادهای بالای 200 میلیون تومان از نقطه آغازین تا انتها در سامانه شفافیت درج شود.
خزانهدار شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اولویتهای شهرداری در سال 98 احیای بافتهای فرسوده است که در تبصره 20 به آن پرداختهایم و سهم شهرداری در کمک احیای بافت فرسوده افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در تبصره 26 نیز در راستای شفافسازی 300 میلیارد تومانی که در قالب ماده 16 در اختیار شهردار تهران برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی قرار گرفته است، مقرر شده که افرادی که این وجه را دریافت میکنند نامشان در سامانه شفافیت درج شود.
رسولی گفت: تبصره 23 که یکی از تبصرههای مهم بودجه محسوب میشود نیز به ساختار گسترده و ناکارآمد در حوزه تشکیلات و نیروی انسانی پرداخته است در بند 5 تبصره 23 شهرداری موظف شده است نسبت به سال 97، 6 درصد از نیروهای خود را از طریق بازنشستگی، بازنشستگی پیش از موعد و سایر روشها کسر کند و به شهرداری تهران اجازه داده شده معادل 50 درصد از نیروهای کسر شده را از طریق فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشور جذب کند.
خزانهدار شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: با تبصره 23 برای آن دسته از افرادی که بر اساس بند 5 آزاد شدند با همکاری سایر سازمانها در جهت افزایش مهارتهای نیروهای آزادشده اقدام خواهد شد.
وی گفت: در سال 98 نیز مقرر شده است 10 درصد تعداد واحدها و سازمانها در شهرداری تهران کاسته شود و این اقدام نیز در جهت کوچکسازی شهرداری تهران است.
رسولی گفت: در تبصره 28 که معطوف به صرفهجویی است شهرداری موظف شده است 70 درصد صرفهجویی داشته باشد و هزینههای سفرهای خارجی نیز تا 60 میلیارد تومان کاهش یابد.
خزانهدار شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در تبصره 32 شهرداری تهران نیز اجازه داده شده است که شهرداری از محل اجاره پارکهای حاشیهای که 300 هزار پارک حاشیهای در کل شهر است، درآمد 600 میلیارد تومان داشته باشد و زیرساختهای الکترونیکی آن را نیز مهیا کند و این مبلغ 100درصد به توسعه حمل و نقل عمومی و مترو تخصیص یابد.
وی گفت: تبصره 37، تبصره جدیدی است که شهرداری تهران را موظف میکند به منظور استفاده کارآمد از دیتاها در سطح شهر اقدام کند و با استفاده از فیبرهای نوری موجب شود که دکلهایی که برای شهر تهران مضر است را جمعآوری کند و به اقتصاد شهر نیز کمک شود.
رسولی گفت: تبصره 38 نیز برای اتمام پروژههای نیمهتمام از جمله پل گیشا و مابقی پروژهها است که در کل 27 پروژه در سال آینده در اولویت بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.