کیامرث حاجیزاده شامگاه دوشنبه در نشست بررسی و ایجاد تمهیدات در حوضههای آبریز کرخه و دز و افزایش دبی رودخانهها در محل استانداری خوزستان بیان کرد: پیشبینی و پیشگیری یکی از مقولههای اصلی مدیریت بحران به شمار می رود، طبق پیشبینیها ۲۴ بهمن تا سوم اسفند بارشهای شدیدی در پیش رو داریم بنابراین اطلاعیه و اخطاریه آن برای دو حوضه دز و کرخه صادر شده و وضعیت آمادهباش نیز همچنان به قوت خود باقی است.
وی با بیان این که متولی کنترل سیلاب سازمان آب و برق است، بیان کرد: به منظور پیشگیری از حوادث در سیلاب در پیش رو، موسسه جهاد نصر باید امکانات خود را در شهرستان حمیدیه و شرکت متن و سازمان آب و برق نیز امکانات خود را در شهرستانهای دشت آزادگان و هویزه مستقر کنند و طی این مدت باقیمانده، نقاط در معرض خطر را تقویت کنند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به عوامل مختلف دخیل در ایجاد سیلاب ادامه داد: رودخانههای خوزستان بیش از پنج دهه لایروبی نشدهاند و در این برهه نیز لایروبی رودخانهها از عهده سازمان آب و برق به تنهایی، برنمیآید.
وی بیان کرد: سد دز نیز به عنوان یک سد واحد که روی دو حوضه آبریز بزرگ قرار دارد دارای ۳۰ درصد رسوب است برای همین به تنهایی نمیتواند این میزان سیلاب را نگه دارد.
حاجیزاده توضیح داد: اخطاریهها، اطلاعیهها و هشدارهایی که از سوی اداره کل مدیریت بحران استان برای فرمانداران ارسال میشود باید تا آخرین سطح مدیریتی یعنی دهیاران، ارجاع داده شود متأسفانه دهیارها با سلسلهمراتب اداری آشنا نیستند و هنوز الفبای مدیریت بحران را نمیدانند.
وی با تاکید بر لزوم آموزش دهیارها گفت: دهیارها موظفاند سیل بندها را چک کنند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: فرمانداران و دهیارها باید از پهنههای خطر بازدیدهای مستمری داشته باشند.
وی بیان کرد: اداره کل مدیریت بحران استان از شهریور اولین اخطاریهها را ارسال کرد و حدود ۵۰ روز پیش اولین کارگروه مقابله با سیلاب را تشکیل داد.
حاجیزاده یادآور شد: در ساختار مدیریت بحران ۱۴ کارگروه خلاصه شده است که یکی از کارگروههای مهم آن کارگروه تخصصی مقابله با سیلاب است.
وی با بیان این که شرح وظایف دستگاههای در کارگروهها مشخص شده است و رئیس هر کارگروه باید پیگیر مسایل آن کارگروه باشد افزود: در راس کارگروه سیلاب در کشور وزیر نیرو قرار دارد و در مواقعی مانند سیلاب به سازمان مدیریت بحران و شورای عالی مدیریت بحران کشور پاسخ گو باشد.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان گفت: در استان نیز مدیرعامل سازمان آب و برق رییس کارگروه مقابله با سیلاب است که ضرورت دارد در مقابل مسایل مربوط به سیلاب پاسخگو باشد.
وی توضیح داد: در هیچ جای قانون گفته نشده که وظیفه فرماندار، بخشدار یا مدیر کل مدیریت بحران ایجاد سیل بند است، وظیفه رییس ستاد مدیریت بحران و مدیر کل مدیریت بحران اعلام اخطاریه، هشدار و نظارت است.