به گزارش افکار نیوز به نقل از فارس در رشت، خسرو قزوینیان عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه گیلان با اشاره به تاسیس نیروگاههای هستهای ایمن با کمک فناوری نانو در جهان اظهار داشت: انرژی هستهای در آینده انرژی پاک جهان جایگاه مهمی دارد اما با توجه به حوادث اخیر نیروگاه فوکوشیمای ژاپن، ایمنی این فناوری اهمیت ویژهای پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون دانشمندان در دانشگاه کالیفرنیا برای مواد قرار گرفته در برابر تشعشعهای رادیواکتیو، روش تست نانو مقیاسی ارائه کردهاند، افزود: روش تست نانو مقیاسی خواص مکانیکی ماکرومقیاس این مواد را تحت شرایط معین اندازهگیری میکند و این روش میتواند به ساخت مواد جدید برای کاربردهای هستهای کمک کند و برای کاهش مقدار مواد مورد نیاز برای تست تجهیزات موجود در نیروگاهها موثر باشد.
استادیار دانشگاه سمنان از جلوگیری بیماری آلزایمر با کمک نانو ذرات طبق یک پژوهش جدید در جهان خبر داد و گفت: یک پژوهش جدید نشان میدهد که نانو ذرات معدنی با ابعاد و شکل مناسب میتواند در مبارزه با پلاکی که موجب تخریب عصبها و منجر به بروز علایم مرتبط با بیماری آلزایمر شود، موثر باشد.
به گفته وی مراحل مختلف شناسایی زیست نشانههای بیماری آلزایمر توسط نانو ذرات طلا صورت گرفته است.
قزوینیان تصریح کرد: اندازهگیری این پروتئینها میتواند روشی برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه آن باشد تا با مصرف بهموقع دارو از شدت پیشرفت بیماری کاسته شود.
وی به ارائه این روش توسط محققان دانشگاه ایالتی جکسون اشاره و خاطرنشان کرد: دانشمندان در این روش بر مبنای متصل کردن نوعی پادتن به نانو ذرات طلاست که قادر به شناسایی این پروتئینهای تغییر ساختار یافته در بیماران آلزایمر شدهاند.
استادیار دانشگاه سمنان یادآور شد: با حضور این پروتئینهای ویژه دستههای به هم پیوستهای از این نانو ذرات در محل حضور پروتئینها شکل میگیرند.
وی به خطرات استفاده از نانو فناوری اشاره کرد و گفت: مبالغه درباره منافع و مزایای فناوریهای جدید و تبلیغ بیش از حد درباره آن در دنیای فناوریهای سطح بالا امری رایج است.
قزوینیان با بیان اینکه تمام محققان، سیاستمداران و حتی جامعه خواهان تبلیغات پرجاذبه در باره یک فناوری هستند، ادامه داد: این افراد از آن دسته از ابداعات فنی که وعدههای فریبندهای مانند درمان سرطان، فراهم آوردن انرژی نامحدود، جلوگیری از تروریسم و یا تبدیل افراد کودن به اشخاص زیرک را مطرح نکند استقبال چندانی به عمل نمیآورد.
وی متذکر شد: خطرات احتمالی فناوریهای نوین در آینده به سرعت محکوم شده ولی در زمینه نانو تکنولوژی هشدارهای لازم نسبت به این نوع وعدهها که هنوز برای محقق شدن آنها بسیار زود است، داده شد.
این مسئول دلیل چنین وعدههای زودهنگامی را ترس از بدبین شدن جامعه نسبت به فناوری جدید و عدم توجه کافی به آن دانست.
وی خاطرنشان کرد: لازم است با انجام مطالعات مشترک در شاخههای مختلف علوم به بررسی انواع خطرات احتمالی نانو تکنولوژی نیز پرداخته شود.
این مسئول با بیان اینکه خطرات نانو تکنولوژی گستره وسیعی را دربر دارد، یادآور شد: آلودگی زیستمحیطی و افزایش عدم تعادل و جابهجایی نیروی کار از جمله این آسیبهاست.
شناسه خبر:
۸۳۹۳۵
استادیار دانشگاه سمنان خبر داد
جلوگیری از بیماری آلزایمر با کمک نانو ذرات
استادیار دانشگاه سمنان از جلوگیری بیماری آلزایمر با کمک نانو ذرات طبق یک پژوهش جدید در جهان خبر داد و گفت: این امر توسط نانو ذرات طلا انجام میشود.
۰