حسین نحوی نژاد اظهار داشت:قانون حمایت از معولان دست را در زمینه ساخت و ساز و تحویل منازل برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی باز گذاشته است از از آمادهسازی زمین، عوارض نیز معاف باشند و تسهیلات و انشعابات به صورت رایگان برای آنها خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این خدمات فقط برای یک منزل درنظر گرفته شده است افزود:این موضوع میتواند به خیرین مسکن ساز و انبوه سازانی که تمایل دارند در این زمینه کار بکنند کمک زیادی کند.
نحوی نژاد گفت:این منازل برای همه افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی است، اما اولویت گذاری میشود و تسهیلاتی که به خانوادهای که دارای دو معلول یا بیشتر هستند نیز بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیون تسهیلات برای خانوادههای دارای دومعلول و بیشتر و ده میلیون تومان برای خانوادههای دارای یک معلول درنظر گرفته شده است افزود: مابقی هزینه برای ساخت منازل با کمک خیرین و مشارکت خانوادهها و وامهای کم بهره و بدون بهره بانکی تامین میشود که البته باید به این نکته توجه داشت که سعی داریم این هزینهها به تدریج از محل کمک هزینه این عزیزان کم شود که یک فشار آنی به خانوادها وارد نشود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی اضافه کرد: روندی در پیش گرفته ایم باید درسال آینده با تسهیلاتی که قانون در نظر گرفته از رشد بیشتری برخورد خواهد باشد خوشبختانه با ارتباطاتی که با سازمان برنامه بودجه برقرار شده است در حوزه معلولان مبلغی برای اجرای قانون حمایت از معلولان در نظر گرفته شده است که در تقسیم بندیها بخشی از به حوزه مسکن وبخش دیگر به حوزه اشتغال در نظر گرفته میشود. در حوزه زنان خانوار هم اولویت این است که مسکن یکی از معظلهای اصلی این عزیزان است آن هم تسهیل پیدا کند. من چیزی که فکر میکنم این است با روندی که در ۵ سال گذشته در پیش گرفته ایم با اعداد و ار قامی که در بودجهای که در سال ۹۸ فعلا دیده میشود و البته احتمال داده میشود مجلس نیز به نفع محرومان دخالتهایی را داشته باشد فعلا نوید بخش این هستیم که ۵۵ هزار واحدی که در دست ساخت است در سال آینده به ثمر برسد و واحدهایی که در دست ساخت است نیز شروع به ساخت و واگذاری شود وفکر میکنم در روند سال ۹۸ روندی استشنایی نسبت به سال ۵ سال گذشته باشد.
نحوی نژاد با بیان اینکه در دهه فجر امسال صد هزارمین مسکن راتحویل میدهیم افزود:حدودا یک میلیون و چهارصد هزار خانوار دارای معلول داریم و حدود ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار یعنی به عبارتی یک و میلیون ششصد هزار خانوار به طور مستقیم تحت پوشش حمایتهای سازمانهای بهزیستی هستند البته جدای این آمار خانوارهایی هستند که سوء مصرف مواد داشتند و پاک شدند و سازمان وظیفه حمایتی این عزیزان را دارند.
وی گفت:مطالعات در این زمینه میگوید که ۶۰ در صد این عزیزان صاحب مسکن مناسب نیستند، یعنی حدود ۸۰۰ هزار خانواری هستند که نیاز به سرپناه و مسکن دارند حتی مسکنهایی با ابعاد کوچک و ارزان قمیت.۱۵۰ هزار نفر این عزیزان در جریان این طرح صاحب مسکن شدند وفکر میکنم با روندی که در سال آینده داشته باشیم در پنج سال بتوانیم برنامه ریزی کنیم وقسمت اعظم مشکلات افراد تحت پوشش بهزیستی را با تسهیلات بلاعوض وبا دخالت افراد خیر و تهسیلاتی که در برنامه ششم در نظر گفته شده است محل کنیم ، اما آن چیزی که مشخص است فعلا حدود ۲۰ درصد مشکلات افرادی که مشکل مسکن دارند در حال حل شدن است و ۸۰ درصد در بازه زمانی ۵ ساله قابل حل است.
نحوی نژاد تصریح کرد: خوشبختانه یکی از دغدغههایی که خانوادهها داشتند این بود که یک هزینه ثابت تحت عنوان کمک هزینه نگهداری در حوزه معلولان اختصاص پیدا کند. صحبتی که الان میشود با توجه به تورم که وجود دارداین رقم ها را با دریافت ماهیانه خود مقایسه می کنند . اکه درست هم هست، اما ملاحضه داشته باشید که در سال ۹۶ حدود سه و نیم برابر مستمریها را دولت از محل هدف مندی یارانهها افزایش داده بود ، اما بارها تکرار کرده ام، چون پایه ضعیف بود این موضوع خود را نشان نمیدهد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی افزود: ۱۷۰ درصد در سال ۹۷ در حوزه مستمری بگیران رشد داشته ایم. یعنی از اول انقلاب تا ابتدای سال ۹۷ چیزی حدود ۳۲۵ هزار مستمری بگیر در حوزه معلولان داشتیم که توانستیم در ۹ ماهه سال ۹۷ حدود ۵۰۰ هزا نفر را به این رقم اضافه کنیم یعنی بیشتر از یک و نیم برابر رشد در تعداد مستمری بگیران داشتیم.
وی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی هم پشت نوبتیها به صفر نزدیک شده اند گفت: در حوزه معلولان با توجه به اینکه تعدادی از معلولان با توجه به وضعیت اقتصادی دچار مشکلاتی شدند حدود ۱۵۰ هزار خانوار که پشت نوبت هستند .تلاش ما این است که این رقم تا پایان سال به صفر برسانیم. در سال ۹۸ نیز باید تلاش کنیم که کیفیت کار بالا باشد یعنی افرادی که وارد چرخه مستمری بگیران سازمان بهزیستی شدند بیاییم رقم ریالی را نوعی بهبود بدهیم که با تورم موجود در جامعه بخواند.