نسیم نجفی با بیان اینکه باید اذعان داشت که کودکان میتوانند پس از مدتی به حیات طبیعی خود بازگردند، افزود: در این رابطه نقش والدین بسیار اساسی است و همچنین طلاق در دوران ابتدایی تحصیل بر کودکان تأثیر عمیقتری برجای میگذارد.
نجفی بیان کرد: حس فقدان امنیت کودکان را بهشدت آزار میدهد و آنها از بازگو کردن شرایط خانواده خود احساس شرمساری دارند.
وی با بیان اینکه حتی پس از مدتی ممکن است که کودکان خود را سرزنش کنند، ادامه داد: در این شرایط واکنش کودکان متفاوت است، برخی غم و درد نهان خود را ابراز و برخی دیگر هم آن را پنهان میکنند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: به کودکان کمک کنید تا عواطف خود را از طریق بیان، نوشتن، نقاشی کشیدن و نواختن موسیقی ابراز کنند، چراکه این مسئله در این زمینه حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه باید به عواطف کودکان احترام گذاشت، بیان کرد: به کودکان اطمینان دهید که احساسات آنها طبیعی است و تا آنجا که ممکن است علل جدایی خود را برای فرزندانتان توضیح دهید تا آنها دریابند که دلیل طلاق پدر و مادرشان نبودهاند.
نجفی تصریح کرد: اگر امکان دارد فرزندان خود را با کودکانی که تجربه مشترکی با او در این زمینه دارند، آشنا سازید تا آنها بفهمند که تنها نیستند.
وی با بیان اینکه خشم یکی از مظاهر رفتاری است که کودکان بهخصوص در مدارس ابتدایی از خود نشان میدهند، تاکید کرد: گاه کودکان از والدین خشمگین هستند و آنها را سرزنش میکنند، همچنین کودکان بزرگتر گاه آشکارا والدینشان را شماتت میکنند.