پرونده علی اکبر عمارت ساز معاون اجرایی مدیریت وقت بانک تجارت کرمان به اتهام پولشویی، اختلاس توأم با جعل و معاونت در اختلاس و جعل و استفاده از سند مجعول، تصرف غیر قانونی در اموال توقیف شده، اخذ رشوه، تحصیل مال نام مشروع، خیانت در امانت و نگهداری تجهیزات ماهوراهای، در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی بررسی میشود.
در ابتدای دادگاه قاضی صلواتی اظهار کرد: امروز اولین جلسه دادگاه متهم علی اکبر عمارت ساز در شعبه ۴ دادگاه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی با حضور متهم، وکلای متهم، وکیل بانک تجارت به صورت علنی برگزار شد.
وی افزود: رسیدگی به این پرونده در دادسرا ۵ سال طول کشید و پرونده بیش از ۱۰۰ جلد دارد.
در ادامه حسینی نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست اظهار کرد: پرونده مربوط به علی اکبر عمارت ساز و سایر متهمان به دلیل گستردگی در دادسرا مفتوح و در حال تکمیل است.
وی افزود: ۱۳ اتهام در این پرونده برای علی اکبر عمارت ساز متهم ردیف اول پرونده مطرح شده است.
نماینده دادستان گفت: اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام بانکی از طریق صدور ۳۴۲ فقره چک به مبلغ ۵۵ هزار و ۹۶۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال، صدور ۶۳ فقره ضمانت نامه بدون پشتوانه به مبلغ ۹ هزار و ۳۱ میلیارد ریال، پولشویی، اختلاس، جعل سند و معاونت در جعل، اخذ رشوه، تصحیل مال نامشروع و خیانت در امانت به مبلغ ۶۰ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال از جمله اتهامات متهم ردیف اول پرونده است.
وی گفت: در ابتدا پرونده در شعبه ۱ بازپرسی کرمان از طریق نامه اداره کل اطلاعات کرمان مبنی بر مفقود شدن ۶۰ فقره ضمانت نامه به مبلغ ۱۵۹ میلیارد ریال تشکیل شد.
نماینده دادستان ادامه داد: در پی گزارش اداره کل اطلاعات کرمان، علی اکبر عمارت ساز و محمد تیک دری نژاد به اتهام خیانت در امانت ممنوع الخروج شدند.
وی گفت: مجدد اداره کل اطلاعات کرمان در نامهای دیگر اعلام کرد که تعداد ضمانتهای مفقودی به ۷۶ فقره افزایش پیدا کرده است که ۱۵ فقره از آنها فاقد هرگونه فرآیند ثبت در سیستم بانکی هستند.
نماینده دادستان گفت: در ادامه مدیر بانک صادرات ایران در اصفهان اعلام کرد: مجتبی صرافان به همراه چند تن دیگر اقدام به تأسیس شرکت صوری کردهاند و بعد از دریافت وامهای کلان و بدون پس دادن وجوه قصد خروج از کشور را داشتند که دستور ممنوع الخروجی آنها نیز صادر شد.
وی ادامه داد: پرونده دیگر برای فردی به نام محمدرضا سعادت جو به دلیل اخلال در نظام بانکی کشور از بانک تجارت اصفهان تشکیل شد و به دلیل ارتباط این پروندهها با یکدیگر، در نهایت با موافقت شعبه ۴ دیوان عالی کشور پرونده به شعبه ۲۸ دادگاه کارکنان دولت تهران ارسال شد.
نماینده دادستان گفت: علی اکبر عمارت ساز، محمد تیک دری نژاد، محمدحسین حسین نژاد، رضا جعفری، مصطفی جعفری و حجت نظری از جمله متهمان پرونده هستند.
وی با اشاره به سوابق کاری متهم ردیف اول پرونده گفت: علی اکبر عمارت ساز فرزند محمد متولد ۴۷/۲/۳ در کرمان، متأهل و فاقد سابقه کیفری است و معاونت اجرایی مدیریت شعبه تختی کرمان را برعهده داشته است و در سال ۶۷ با مدرک دیپلم به استخدام بانک تجارت در میآید و در حال حاضر دارای مدرک لیسانس است.
نماینده دادستان افزود: متهم از سال ۷۷ به عنوان مدیر یکی از شعبات بانک تجارت کرمان منصوب شد و تا تاریخ ۹۳/۳/۲۷ در این سمت مشغول به کار بود و همچنین در دورهای نیز به عنوان کارمند عالی بانک فعالیت داشت.
حسینی ادامه داد: متهم ردیف اول در دورهای دارای اموال متعارف با حقوق یک کارمند بوده است، اما به یکباره میزان داراییهای وی زیاد میشود.
وی افزود: متهم در سالهای اخیر سرمایه خود را افزایش داد، به گونهای که میزان اموال وی با حقوق یک کامند بانک برابری نمیکرد و به دلیل تخصص متهم در پولشویی هنوز تمام اموال وی توسط دادستانی شناسایی نشده است.