تشریح جزئیات بزرگداشت هفته پژوهش در وزارت آموزش‌وپرورش

 قائم مقام ستاد بزرگداشت هفته پژوهش در وزارت آموزش و پرورش، گفت: هفته پژوهش، مناسبت نمادین و باشکوهی است که در آن تلاش می‌شود ظرفیت­‌های نظام آموزش و پرورش، نقش مؤثر، منزلت و جایگاه پژوهش و پژوهشگران معرفی شود. اختصاص هفته‌ای از سال، برای بزرگداشت پژوهش مبین اهمیت و حساسیت تحقیق و گامی برای ترویج و توسعه فرهنگ پژوهشگری در جامعه است.

فرهاد کریمی ادامه داد: امسال مراسم هفته پژوهش از ۲۴ تا ۳۰ آذر در سراسر کشور برگزار می‌شود. در این زمینه وزارت آموزش و پرورش نیز همگام با ستاد ملی بزرگداشت پژوهش و فناوری مستقر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت‌هایی را از سطوح عالی و ستادی تا سطح مدرسه و کلاس برنامه‌ریزی کرده است و اجرا می‌کند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مهمترین برنامه‌­های هفته پژوهش سال ۹۷ در این وزارت‌خانه را اعلام کرد و گفت: برگزاری مراسم تقدیر از دانش‌آموزان پژوهشگر و فناور برتر با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مقام عالی وزارت آموزش و پرورش در روز شنبه ۲۴ آذر به منزله اولین برنامه ملی هفته پژوهش در سطح کشور، برگزاری مراسم روز ملی پژوهش در آموزش و پرورش با حضور پژوهشگران، اساتید، صاحبنظران، مقام عالی وزارت و یکی از شخصیت‌­های کشوری در روز یکشنبه ۲۵ آذر، معرفی، انتخاب و تقدیر از پژوهشگران برگزیده کشوری، معرفی، انتخاب و تقدیر از معلمان پژوهنده برگزیده کشوری، معرفی، انتخاب و تقدیر از طرح‌های پژوهشی برگزیده کشوری در حوزه تعلیم و تربیت، معرفی، انتخاب و تقدیر از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری برگزیده کشوری در حوزه تعلیم و تربیت، معرفی، انتخاب و تقدیر از تجارب برتر مدیریت پژوهشی در استان‌ها و معاونت‌ها، معرفی، انتخاب و تقدیر از مدیران پژوهش‌سرا‌های برتر دانش‌آموزی، معرفی، انتخاب و تقدیر از دانشجو معلمان پژوهشگر و دانشجویان تربیت دبیر پژوهشگر برگزیده و تدوین و انتشار ویژه‌نامه‌های هفته پژوهش برگزیده آثار معلمان پژوهنده برترکشوری، معرفی آثار دانش‌آموزان پژوهشگر برگزیده، معرفی پژوهشگران و طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر در حوزه علوم تربیتی از مهترین این برنامه‌ها در وزارت آموزش و پرورش است که همگی از ۲۴ تا ۳۰ آذر انجام خواهد شد.

وی افزود: پیشنهاد‌هایی هم برای برگزاری سلسله نشست‌­ها و پنل‌­های تخصصی متناسب با مسئولیت‌­ها و حوزه­‌های مختلف ستادی مانند مشق شب، درس زندگی، عدالت و کفایت در توزیع مناسب منابع شده است که به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

فرهاد کریمی گفت: آموزش و پرورش عرصه کاربردی است و باید تصمیم‌ها براساس پیوست‌­های پژوهشی انجام شود، حجم فعالیت­‌های پژوهشی خوب و درخور در سطح پژوهشگاه و سازمان پژوهش وجود دارد که عرصه ظهور و بروز پیدا نکرده است، به عنوان مثال پژوهشگاه در دو سال اخیر بالغ بر ۳۵ پژوهش برای پشتیبانی پژوهشی و تئوریزه کردن راهکار‌های سند تحول انجام داده است که برخی از این پژوهش‌ها به اجرا رسیده و در حال کاربست است و در این چارچوب ۳۰ پژوهش دیگر در دست اجراست.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: تلاش‌­هایی انجام شده است تا موانع موجود بر سر راه تحقق ۱ درصد سهم پژوهشی از بودجه حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش رفع شود. صدای پژوهش معمولا شنیده نمی‌شود و انشاالله هفته پژوهش، فرصت مناسبی برای رونمایی از فعالیت‌های پژوهشی و اشاعه تفکر و منش پژوهش و حقیقت­‌جویی باشد.