حسین نحوینژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: کودکان معلول مبتلا به اوتیسم مانند سایر معلولیتها تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.
وی ادامه داد: ما به علت معلولیتها کاری نداریم خود فرد معلول برای ما مهم است اگر کودکی یا فرد بزرگسالی در کمیسیون پزشکی به عنوان یک فرد معلول شناخته شود تمام امکانات توانبخشی از قبیل ویلچر، سمعک و غیره در اختیارش قرار میگیرد و کودکان اوتیسم نیز در این مقوله قرار دارند و تحت حمایتهای بهزیستی قرار میگیرند.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: در بحث آموزش 75 مرکز برای کودکان اوتیسم راهاندازی شده که در آنها 3 هزار کودک آموزش میبیند.
نحوینژاد تصریح کرد: این کودکان نباید کنار سایر کودکان با معلولیت ذهنی قرار گیرند باید نحوه آموزش به این کودکان متفاوت باشد اما در سایر نیازهایشان مانند ایاب و ذهاب، مناسبسازی منزل، مستمری و غیره مانند سایر معلولان هستند.
وی گفت: اما خدمات خاصی در مراکز روزانه به آنها داده میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: در بحث مراکز شبانه ما خیلی تمایل نداریم این کودکان از خانوادههایشان جدا شوند به همین دلیل مراکز نگهداری موقتی راهاندازی شده تا خانوادهها بتوانند بین یک تا سه کودکشان را به این مراکز بسپارند اما این طرح شروع کار است، موقت بوده و حدود 2، 3 سالی میشود که ایجاد شده است.
وی در مورد وضعیت اوتیسم در کشور گفت: برای شناسایی این بیماران باید طیف اختلال دیده شود، چرا که بسیاری از کودکان هستند که دچار اوتیسم بوده اما بیماریشان ناشناخته و قابل مشاهده نباشد.
نحوی نژاد ادامه داد: در دنیا از هر ۶۵ تولد یک نفر دچار اختلال اوتیسم است و در کشور ما با همین وضعیت انتظار میرفته که سالی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تولد کودک اوتیسمی داشته باشیم.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور تصریح کرد: اما بسیاری از این افراد که بیمار هستند شناسایی نمیشوند و بیماری حادی ندارند، آنچه توسط بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی شناخته شده، ۷ هزار مورد است که ۳ هزار نفر از آنها در مدارس استثنایی هستند و بیش از ۳ هزار نفر دیگر نیز در مراکز بهزیستی خدمات میگیرند.
وی با اشاره به انجام غربالگری اوتیسم درسال گذشته گفت: با انجام غربالگریهای جدید، اوتیسم در نوزادان زیر شش ماه نیز قابل تشخیص است، غرلاگری کودکان اوتیسم که شامل یک تست دارای ده سؤال است به خانواده ها داده میشود و می توانند براساس آن به مراکز تخصصی مراجعه کنند.
نحوی نژاد در مورد نتایج غربالگری اوتیسم درسال گذشته گفت: بر اساس این آزمون ۱۰ درصد کسانی که برای انجام غربالگری مراجعه کردند اختلال واضح اوتیسم داشتهاند، یعنی از هزار و ۵۰۰ نفر ۱۵۰ نفر دچار اوتیسم بودند.