اصغر کیهاننیا در گفتوگو با فارس درخصوص طلاق عاطفی و دلایل وقوع آن در میان برخی از خانوادههای ایرانی اظهار داشت: طلاق عاطفی زمانی رخ میدهد که زن و مرد در زیر یک سقف زندگی میکنند هنوز زندگی مشترکشان پابرجاست اما دور از هم هستند و مهمترین دلیل آن نیز نداشتن مهارتهای همسرداری و گذشت در زمان مواجهه با مشکلات است.

وی افزود: زمانی که زن و شوهر قبل از شروع زندگی مشترک شرط‌های مختلفی را تعیین می‌کنند اما زمانی که وارد زندگی می‌شوند به هیچ کدام از این شرط‌ها عمل نمی‌کنند و در حقیقت از شخصیت اصلی خود پرده بر‌می‌دارند این موضوع عاملی برای شروع طلاق عاطفی می‌شود.

این مشاور خانواده با بیان اینکه عشق و علاقه در آغاز زندگی مشترک نیاز به مراقبت دارد تا در ادامه زندگی نیز حفظ شود، گفت: زندگی مشترک نیاز به مراقبت دارد.

کیهان‌نیا ادامه داد: پیشرفت یک فرد در زندگی مشترک و ایستایی دومی عامل دیگری برای طلاق عاطفی است در زندگی‌های مشترک که مرد یا زن تحصیلات خود را ادامه داده و در کار خود موفق شوند اما فرد دوم هیچ پیشرفتی نکند طلاق عاطفی کلید می‌خورد.

وی رنجش‌هایی را که در طول زندگی مشترک به وجود آمده و زن و شوهر قدرت حل آن را نداشته‌اند عامل دیگری برای طلاق عاطفی دانست و گفت: زوج‌هایی که به قوانین اصولی مذاکره واقف نیستند از حل مشکلات زندگی ناتوان می‌مانند و طلاق عاطفی در میان آنها راحت‌تر ریشه می‌گیرد.

این مشاور خانواده بیان کرد: ‌ قهرهای طولانی بین زن و شوهر بعد از مدتی به عادت تبدیل می‌شود و از این نقطه است که گریزپایی و تنوع طلبی مردها شروع می‌شود.

کیهان نیا تصریح کرد: چند شغله بودن مردها نیز دلیل دیگری برای گسترش طلاق عاطفی است زمانی که مرد از صبح تا آخر وقت سر کار بوده و شب خسته به خانه برمی‌گردد دیگر توانی برای صحبت و محبت به همسر و فرزند خود را ندارد و ارتباط آنها روزبه‌روز کمرنگ‌تر می‌شود.

وی افزود: برخی از زنان پس از تولد فرزند تمام فکر و ذکرشان رسیدگی به کودکشان میشود و از همسر خود غافل میشوند این موضوع دلیل دیگری برای گسترش طلاق عاطفی در میان زن و مرد و دورشدن آنها از یکدیگر است.