نشست ارائه دستاوردهای سفر نمایندگان وزارت آموزش و پرورش به کشور مراکش و حضور در نشست سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو ) با حضور علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی و غلامرضا کریمی دبیر کل کمیسیون ملی آیسسکو برگزار شد.
در این نشست علی الهیار ترکمن با اشاره به اینکه مجمع عمومی یکی از ارکان سازمان آیسسکو است که با حضور نمایندگان کشورهای اسلامی برگزار میشود، اظهار کرد: اهمیت فلسطین و قدس شریف به عنوان یکی از محورهای مهم این مجمع طرح شد و در سخنرانی افتتاحیه مواضع ایران را چهارحوزه آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات اعلام و درباره قدس شریف هم صحبت کردیم و پیشنهادات مشخصی داشتیم.
وی افزود: در مجمع آیسسکو حوزه فرهنگ بحث بازیهای رایانهای مطرح شد چرا که این بازیها علاوه بر اینکه منافع مالی دارد، اهداف و مقاصد تولید کنندگان را دنبال میکند همچنین ظرفیت خوب ایران در تبدیل داستانهای اسلامی به بازیهای رایانهای وجود دارد و این پیشنهاد مطرح شد که میتوان بازیهای رایانهای را با داستانهای اسلامی طراحی کرد و ما میتوانیم حضور پیدا کنیم و از توان شرکتهای داخلی استفاده کنیم.
همچنین غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بینالملل وزارت آموزش و پرورش گفت: کمیسیون ملی آیسسکو در ایران در وزارت آموزش و پرورش مستقر است و در سایه تلاشهای دولت تدبیر و امید روابط خوبی با آیسسکو در جریان است و قرار است حجم ارتباطات خود را توسعه دهیم.
دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو عنوان کرد: سی و نهمین اجلاس سراسری و سیزدهمین اجلاس مجمع عمومی آیسسکو در شهر رباط مراکش برگزار شد و در اجلاس مجمع عمومی اسنادی به تصویب رسید میرسد که در اجلاس اخیر عملکرد آیسسکو در دو سال اخیر بررسی شد و قرار شد اتحادیه مؤسسات آموزش زبان عربی به غیرعرب زبانان تشکیل شود.
وی ادامه داد: بحث آموزش زبان عربی به عنوان زبان قرآن در آیسسکو مطرح است و مؤسسات خوبی شکل گرفتهاند و برنامه درسی تدوین و برای همه کشورهای اسلامی اجرا شده است و اکنون اتحادیهای تحت عنوان مؤسسات آموزش زبان عربی به غیرعرب زبانان در حال شکلگیری است و مؤسسات حائز شرایط به عضویت اتحادیه در میآیند. البته این به معنای ترویج یک زبان خاص در کشورهای اسلامی نیست با توجه به دانشکدههای متعدد و آموزش زبان و ادبیات عرب در ایران میتوانیم نقش فعالی در این اتحادیه داشته باشیم.
دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو بااشاره به اینکه در سه سال آینده یکی از اولویتهای اصلی تقویت دیپلماسی آموزشی خواهد بود. تاکنون دولتها در این زمینه همکاری داشتند ولی از این به بعد مؤسسات مردم نهاد و مطبوعات نیز امکان همکاری در زمینه دیپلماسی آموزشی دارند. همچنین به تبادل استاد و دانشجو در بین کشورهای اسلامی میپردازیم و ظرفیتی فراهم میشود که یک دانشجو بتواند در یک کشور اسلامی دیگر یک ترم را بگذراند به نحوی که در دانشگاه اصلیاش مورد پذیرش قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه جلسات و دیدارهایی با نمایندگان کشورهای دیگر انجام و تبادل تجربیات صورت گرفت، ادامه داد: در سه سال آینده در سه منطقه آسیا، افریقا و کشورهای عربی یک شهر به عنوان پایتخت محیط زیست معرفی میشود که با سازمان محیط زیست در این باره تعاملاتی داریم تا ملاک ها را معین و شهر برگزیده را معرفی کنیم.
کریمی ادامه داد: هر کشور چندین شهر را معرفی و گزارش 20 صفحهای از اقدامات انجام گرفته در این شهرها از جمله مدیریت پسماند، حفاظت از طبیعت، مدیریت پایدار خاک، کیفیت هوا، حمل و نقل هوشمند را تهیه میکند. در این گزارش باید شرح اقدامات آینده خود را نیز قید کنند. این شهر باید برنامههایی برای یکسالی که به عنوان پایتخت انتخاب میشوند نیز داشته باشد.