اعضای انجمن رادیوتراپی انکولوژی طی نامهای سرگشاده به وزیر بهداشت اعلام کردند: در حالی که درمان سرطان در کشور ما از سالیان دور توسط رشتهای جامع به نام رادیوتراپی انجام می شد. مدعیان جدید با نفوذ زیاد در وزارت خانه، مانع بزرگی را در پیشرفت این رشته ایجاد کردند و این معضل عمدا یا سهوا سالیان سال بدون هیچ اقدام قاطعی در وزارت بهداشت ادامه یافت و به مشکلی مزمن تبدیل شد. جزئیات نامه به شرح زیر است:
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ جناب دکتر قاضی زاده هاشمی
حل مشکلات ومعضلات مزمن در سیستم های اداری و آموزشی نیازمند شجاعت و تدبیر است و تنها از عهده کسانی بر میآید که دل در گرو رفع مشکلات زندگی مردم داشته و این شجاعت و تدبیر را برای آرامش آنان بکار گیرند.
در حالیکه درمان سرطان در کشور ما از سالیان دور توسط رشتهای جامع به نام رادیوتراپی انجام می شد. مدعیان جدید با نفوذ زیاد در وزارت خانه، مانع بزرگی را در پیشرفت این رشته ایجاد کردند که مسئولین متعدد با علم به حقانیت این رشته و مزایای آن برای ارایه خدمات به بیماران مبتلا به سرطان توان رفع آنرا نداشتند و این معضل عمدا یا سهوا سالیان سال بدون هیچ اقدام قاطعی در وزارت بهداشت ادامه یافت و به مشکلی مزمن تبدیل شد.
بر همین اساس جداسازی شیمی درمانی از رادیوتراپی که منشا درمان های ناکامل و ساب اپتیمال و اتلاف منابع مالی سلامت و عدم حصول نتایج درمانی رضایت بخش علیرغم صرف هزینه های فراوان بود رواج یافت.
انجمن رادیوتراپی انکولوژی در دورههای مختلف، نسبت به این رویهها، معترض بوده و مشاورهها و هشدارهای کارشناسی خود را به مسئولان وقت ارائه داده است ولی طبق معمول با تصمیماتی محافظه کارانه، مسائل به آینده موکول و در نهایت، پیچیده و پیچیده تر شد.
با شروع وزارت جنابعالی با روحیه عملگرایانهای که از آن جناب سراغ داشتیم و حساسیتی که برای اولین بار در بحثهای مربوط به درمان سرطان ارائه کردید، امیدها برای حل این مشکل مزمن شکفته شد و با جمع آوری اطلاعات کارشناسی که شخصا در آن ورود کردید و پس از سفر به کشورهایی که سیستم درمان سرطان با استانداردهای روز داشتند، برای اولین بار و در ماه های پایانی سال 1395، تصمیماتی شجاعانه و مبتنی بر تدبیر و به دور از محافظه کاریهای متداول را ارائه کردید که اگر بی کم و کاست و بدون انحراف ابلاغ می شد، تاثیراتی شگرف و مبارک در سیستم سلامت و درمان سرطان کشور بجا می گذاشت.
متاسفانه، در هنگام ابلاغ این تصمیمات، بندها و اضافاتی توسط سیستم اداری دبیرخانه شورای تخصصی به آن ملحق شد که تدابیر مزبور را از حیز انتفاع ساقط و عملا مصوباتی غیر قانونی و عجیب و غریب همچون فلوشیپ یک رشته تخصصی در رشته ای دیگر، تفکیک هیئت علمی از غیر هیئت علمی برای ارایه خدماتی که هر دو گروه دوره های کامل تخصصی مربوط را دیده و به اخذ مدرک تخصصی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نائل آمدند از آن خارج شد که نه تنها مشکلات را برای مردم و متخصصین هر دو رشته درگیر حل نکرد نگرانی های بیماران را بیشتر کرده و یاس و ناامیدی را بیش از پیش در دل متخصصین این رشته قدیمی به همراه داشت.
پیگیریهای متعدد طی یک و نیم سال گذشته در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی نه تنها حاصلی نداشته بلکه بارها مصوبات خود شورا از جمله ابلاغ کوریکولوم هم مورد شک و تردید قرار گرفته و برنامههای علمی که توسط همکاران ما تدارک دیده شده بدون امتیاز گذاشته شد و برخوردها آنچنان غیر منطقی بود که ما را بر آن داشت برای تحقق آنچه که حق مردم است و قطعا مد نظر حضرتعالی هم بوده از مراجع قانونی پی گیر شویم که روندی طولانی خواهد بود.
با عنایت به خلاصه فوق الذکر درخواست داریم تا جهت صیانت از سلامت بیماران مبتلا به سرطان و برای برخورداری این بیماران از درمان های جامع و علمی، بندهای غیر کارشناسی نشست 85 را کان لم یکن نمایید و طبق رسم و عادت مرسوم و مالوف، کوریکولوم آموزشی رادیوتراپی انکولوژی را بدون اضافات و بندهای ملحقی آن ، که حاصل تدبیر و دقت نظر حضرتعالی بوده است همانند آنچه که برای سایر رشته ها اتفاق افتاده ابلاغ فرمایید.
اعضای هیئت مدیره انجمن رادیوانکولوژی( رادیوتراپی انکولوژی) آمادگی کامل برای ادای توضیحات حضوری برای شما را دارند.