هادی سمایی فوقتخصص نوزادان در ارتباط با مصرف مکملهای آهن در کودکان و نوزادان اظهار داشت: اکثر پزشکان برای نوزادان قطرههای آهن نوع خارجی را تجویز میکردند چرا که این قطرهها کمتر باعث سیاه شدن و پوسیدگی دندان آنها میشد ولی متأسفانه مدتی است که این دارو نایاب شده و خانوادهها از این مسئله گلایهمند هستند.
وی افزود:شنیدهها حکایت از ساخت مشابه این قطره خارجی در کشور دارد ولی هنوز دولت و وزارت بهداشت خبری در این زمینه منتشر نکرده است.
این فوقتخصص نوزادان به والدین توصیه کرد: پس از ارائه قطره آهن به کودکان خود بلافاصله مقداری آب یا شیر به آنها بدهند چرا که این مسئله سبب میشود دندانهای آنها کمتر تحت تأثیر این قطرهها قرار گیرد همچنین والدین میتوانند از مسواکهای انگشتی برای تمیز کردن دندانهای کودک خو استفاده کنند و با این کار مقداری از سیاهی و پوسیدگی ناشی از مصرف قطره آهن بکاهند.
سمایی با اشاره به اینکه کودکان و نوزادان یکبار در روز نیاز به مصرف این قطره دارند که در واقع 15 میلیگرم است، گفت: بیشتر از این میزان برای کودک و نوزاد نیازی به مصرف آهن المان نیست. همچنین برخی از والدین مکملهای دیگری به کودک خود ارائه داده که حاوی آهن نیز است بنابر این اگر از این مکملها استفاده میکند باید مصرف قطرههای آهنی را کاهش دهند.
این فوقتخصص نوزادان یادآور شد: کودکان از 6 ماهگی تا حداکثر 2 سالگی نیاز به مصرف قطرههای آهن دارند و کودکان و نوزادانی که شیرخشک مصرف میکنند و میزان آن در حد کفایت است شاید کمتر نیاز به این مکملهای آهن داشته باشند.