سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در آیین افتتاحیه محل استقرار هیأتهای اندیشهورز وزارت آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۱۷ شهریور سال ۵۷ و همچنین بزرگداشت یاد دو شهید فرهنگی رجایی و باهنر، اظهار کرد: ۱۷شهریور ۱۳۵۷ نقطه عطفی در پیروزی انقلاب اسلامی بود.
وی افزود: با تلاشهای صورت گرفته چنین مرکزی برای ارائه تفکر و اندیشههای فرهنگیان قبل از شروع سال تحصیلی فراهم شد.
بطحایی، تشکلهای فرهنگیان را ظرفیتی بسیار ارزشمند و منحصربهفرد دانست و خاطرنشان کرد: هر یک از تشکلها با پیشنهادهای عالمانه و خردمندانه خود کمک کنند تا آموزش و پرورش مسیر تعلیم و تربیت را بهخوبی طی کند.
وی اضافه کرد: همه تشکلها از گرایشهای مختلف سیاسی در درون تشکیلات خودشان فعالیتها و تلاشهای خوبی داشتهاند، اما امروز با راهاندازی این مرکز سعی میکنیم همه تلاشهای تشکلها منسجم شود و آنها در یک راستا حرکت کنند؛ البته این امر یک شرط اصلی دارد و آن هم تحمل یکدیگر است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با برگزاری نشستهای مستمر و مشترک با تشکلها میخواهیم با تلاش مضاعف، گرهی از مشکلات را باز کنیم و لازمه این کار تعامل با یکدیگر است، افزود: در تعلیم و تربیت امروز رقابتهای فردی جای رقابتهای گروهی را گرفته است، این روند باید اصلاح شود و رقابتهای گروهی را جایگزین رقابتهای فردی کنیم.
وی ادامه داد: اختلافنظرها را باید تحملکنیم تا بتوانیم مسیر اصلی تربیت را ادامه دهیم و تشکلها در جمعهای خودشان هم باید مسائل مشترک آموزش و پرورش را دنبال کنند؛ البته توقع نداریم همه یکجور بیندیشند و تفکر کنند و هیچ اختلافی وجود نداشته باشد بلکه انتظار میرود تشکلها با تقویت موضوعات مشترک در راستای مسائل تعلیم و تربیت تلاش کنند.
بطحایی گفت: آموزش و پرورش امروز از بسیاری از مسائل رنج میبرد و من تأکید میکنم نیازمند استفاده از تجربیات تشکلها هستیم و آنچه میتواند در پیروزی ما بر مشکلات مؤثر باشد، استفاده از ایدهها افکار و تجربیات افراد است، زیرا تشکلها برای تمام مشکلات راهکار دارند.
وی تصریح کرد: اگر امروز بخواهیم آموزش و پرورش به موفقیت برسد نباید در مسیر چهلساله اخیر حرکت کنیم بلکه مسیر را عوض کنیم و در مسیر جدیدی حرکت کنیم و این جمع برای تذکر مشکلات و خطاها در مسیر تعلیم و تربیت دورهم گردآمدهاند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: امروز خانوادهها و جامعه نسبت به آموزش و پرورش حساسیت لازم را ندارند و در این راستا تلاشهایی انجام دادهایم از جمله ایجاد بستر پلت فرمی که آماده شده و فردا از طریق آن با خانوادهها سخن خواهم گفت.
وی با بیان اینکه تشکلها بهجای بازگو کردن مشکلات با تشکیل جلسات مشترک با معاونین حوزه ستادی، مشکلات را یکی پس از دیگری حل کنند، گفت: با ایجاد محل استقرار هیأتهای اندیشهورز از این پس با تعیین یک موضوع مشترک، میتوانند با بحث و تبادل نظر و رسیدن به نقطه نظرات مشترک به آموزش و پرورش در این موضوعات مشاوره دهند.
در ادامه این جلسه عادل عبدی مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت تشکلها در بررسی مسائل آموزشی و پرورشی، خاطرنشان کرد: در آموزش و پرورش نیازمند نگاه بیرونی به برنامهها و فعالیتها هستیم و نگاه کارشناسی لازم است، اما گاهی آنقدر درگیر اجراییات میشویم که از این نگاه دور میشویم و هیأتهای اندیشهورز به دنبال پر کردن این خلأ هستند.
وی بابیان اینکه برنامهها و سیاستهای عملیاتی از سوی وزیر به این هیأتها ارسال خواهد شد، تصریح کرد: از دیگر برنامههایی که در این مکان قرار است پیگیری شود، بررسی برنامه و طرحهای وزارت آموزش و پرورش است تا اعضای تشکلها در تصمیمسازیها و سیاستگذاریها همکاری کنند و بعضی از برنامهها و طرحها که در این مکان مورد بحث قرار میگیرد به وزارت ارسال میشود تا طرحهایی که قابلاجراست در دستور کار قرار بگیرد.
مشاور وزیر در امور تشکلها در ادامه گفت: با نظر وزیر آموزش و پرورش از اعضای تشکلها در کارگروههای آموزش و پرورش دعوت خواهند شد تا بازخوردهای لازم برای غنی شدن محتوا گرفته شود و همچنین قرار است سلسله نشستهایی در خصوص مسائل آموزش و پرورش با مدیران ارشد این وزارتخانه برگزار شود تا نقاط قوت و ضعف برنامهها مشخص می شود.