رادیوتراپی در درمان سرطان چند درصد با موفقیت همراه است؟

احمد عامری، عضو انجمن رادیوتراپی انکولوژیدر ارتباط با رادیوتراپی بیماران مبتلا به سرطان اظهار داشت: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی 60 تا 75 درصد بیماران مبتلا به سرطان نیاز به رادیوتراپی دارند که برخی از این افراد پس از جراحی رادیوتراپی شده و یا برای برخی رادیوتراپی به عنوان درمان تکمیلی یا تسکینی توصیه می‌شود.همچنین تعدادی از بیماران مبتلا به سرطان که هیچ درمانی برای آنها جواب نمی‌دهد رادیوتراپی برایشان تجویز می‌شود.

وی افزود: در ایران با توجه به اینکه گاهی از مواقع سرطان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود سهم رادیوتراپی در درمان بیشتر بوده و از حدود 110 تا 120 هزار بیمار مبتلا به سرطان طی یکسال 70 تا 80 هزار نفر از آنها نیاز به رادیوتراپی دارند که البته بار بیماران سال‌های گذشته را نیز باید در نظر گرفت که به صورت تسکینی برایشان رادیوتراپی تجویز می‌شود با این حساب می‌توان گفت سالانه حدود 90 هزار نفر به این درمان نیاز دارند.

این کلینیکال آنکولوژیست در پاسخ به اینکه رادیوتراپی چند درصد با موفقیت همراه است، گفت: رادیوتراپی همچون سایر روش‌های دیگر درمان سرطان ممکن است با اثربخشی محدودی همراه باشد و در گام نخست باید پیشگیری را برای سرطان مدنظر قرار گرفت و پس از آن تشخیص زودرس اهمیت دارد.

عامری تأکید کرد: رادیوتراپی درمان مؤثر بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های سر و گردن و مری بوده البته موفقیت آن بستگی به مرحله بیماری دارد. چرا که اگر بیماری در مراحل پیشرفته باشد، درمان چندان مؤثر نبوده و یا امکان عود مجدد بسیار زیاد است.

وی تصریح کرد: مرحله بیماری آینده فرد را مشخص می‌کند و به طور کلی ذات سرطان غیرقابل پیش‌بینی است بنابر این توصیه ما به پیشگیری بوده و باید این مسئله از طریق آموزش‌ها مدنظر باشد.