بازنشستگان تامین اجتماعی «سهامدار» می‌شوند

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) ضمن بیان اینکه ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری را در دستور کار قرار داده‌ایم اعلام کرد: از طریق این صندوق، بازنشستگان تامین اجتماعی را سهامدار می‌کنیم؛ در واقع پس از طی مراحل مربوطه، سبد سهامی را تعریف خواهیم کرد که به صورت اقساط در اختیار بازنشستگان قرار می‌گیرد و ارزش آن از حقوق‌شان کسر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مرتضی لطفی در نشستی خبری با بیان اینکه در چند ماه گذشته حرکت جدی در اصلاح ساختار نیروی انسانی داشتیم، گفت: طی انتصابات مدیریتی ۱۷۰ نفر مورد ارزیابی و آموزش قرار گرفتند و بیش از ۸۰ درصد افرادی که در هیات مدیره‌ها و مسئولیت‌های مدیریتی منصوب شدند افرادی بودند که درون سازمان کار می‌کردند و از بیرون نیامده بودند. همچنین حدود پنج نفر از همکاران زن را در هیات مدیره‌ها منصوب کردیم.

وی افزود: برای آنکه متناسب با مسئولیت و ماموریت‌ها که حفظ ذخایر بیمه شدگان است، حرکت کنیم، ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری را در دستور کار قرار دادیم و مراحل اولیه آن که ثبت شرکت است را انجام داده‌ایم و قرار است سهامی از تعدادی از شرکت‌ها در این صندوق تجمیع و در بورس عرضه شود.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه از طریق این صندوق بازنشستگان تامین اجتماعی را سهامدار می‌کنیم، گفت: در واقع پس از طی مراحل مربوطه، سبد سهامی را تعریف خواهیم کرد که به صورت اقساط در اختیار بازنشستگان قرار می‌گیرد و ارزش آن از حقوق‌شان کسر خواهد شد.

وی توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه داد و گفت: رقمی معادل بیش از ۳۰۰۰ میلیارد در برخی صنایع سهام مازاد داریم که قبلا به صورت خرد از طریق بورس ارائه می‌شد و در واقع امسال این شرکت سرمایه گذاری تاسیس و ثبت شد و سهام شرکت از طریق بازار بورس ارائه می‌شود. بیش از ۱۰۰ نوع سهم در حوزه نفت، گاز، سیمان و ... وجود دارد و بخشی از این سهام متناسب با تقاضای همکاران و بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت اقساط واگذار می‌شود. این سهام در بازار سرمایه رشد ارزش دارد و قابل تبدیل به ریال است.

وی افزود: سعی می‌کنیم سبد سهام خوبی عرضه شود که این یک نوع خروج از بنگاه داری هم خواهد بود. یک اقدام دیگر نیز انجام داده‌ایم و تفاهم‌نامه‌ای با تامین اجتماعی انجام شده که سه محصول یخچال، جاروبرقی و لباسشویی تولیدی کارخانه پارس در قالب وام بانکی و با تخفیف به بازنشسته‌ها ارائه می‌شود.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه سهامداری استراتژی اصلی ماست، از ادغام و یا انحلال سه هولدینگ زیرمجموعه شستا خبر داد و گفت: از ۹ هولدینگی که در گذشته داشتیم اکنون ۶ هولدینگ داریم. البته به این معنا نیست که درآمد‌های حاصله از محل فروش و تبدیل ریالی دارایی‌ها صرف پرداخت حقوق و مستمری شود. طبق یک برنامه آینده پژوهانه ۴۰ تا ۲۰ شرکت در بورس را بررسی کردیم که به لحاظ سودآفرینی در رتبه اول قرار دارند. قرار است درآمد حاصل از فروش دارایی‌ها را در این شرکت‌ها سرمایه گذاری کنیم.

لطفی افزود: البته بنگاهداری نمی‌کنیم و ۴۰ درصد سهم در این شرکت‌ها خواهیم داشت و به دنبال ارزش آفرینی هستیم. این شرکت‌ها در حوزه‌هایی، چون صنعت مس، فولاد، نفت و گاز هستند.

وی با بیان اینکه با ادغام تعدادی از شرکت‌ها ساختمان‌هایی آزاد شدند و تعدادی از نیرو‌ها کاهش پیدا کردند، گفت: منابع حاصله صرف مشارکت در پروژه‌های ملی می‌شود و برنامه ریزی‌هایی در این خصوص در حال انجام است. با توجه به تاکید رئیس جمهور وزیر رفاه سابق و سرپرست فعلی وزارتخانه در حال برنامه ریزی در این خصوص هستیم و اقتضای زمانی شستا هم همین است.

لطفی با بیان اینکه همه سهم ما از بازار سرمایه ۸ تا ۹ درصد است گفت: تلاش می‌کنیم از این سرمایه با توجه به مسئولیتی که داریم حفاظت کنیم.

مدیرعامل شستا در پاسخ به پرسشی درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان و اینکه آیا آقای ترکان که رئیس هیات مدیره است با ابلاغ این قانون از شستا خارج خواهد شد؟، گفت: هر قانونی در کشور تصویب شود همه اجزای شستا تمکین می‌کنند. قانون قبلی اجازه استفاده به عنوان مشاور و عضو غیرموظف را مجاز دانسته بود که ما رعایت کردیم، اما در قانون جدید این موضوع نیست که البته پس از تایید شورای نگهبان و ابلاغ آن جاری و ساری خواهد شد. به قانون مداری اهمیت می‌دهیم. آقای ترکان هم در جلسات هیات مدیره به این موضوع تاکید کرده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به اینکه در حال حاضر آقای محمدرضا رستمی هم مدیرعامل هولدینگ نفت صندوق بازنشستگی و هم عضو هیات مدیره شماست و آیا این قانونی است یا خیر؟ گفت: اعضای هیات مدیره توسط هیات مدیره تامین اجتماعی منصوب می‌شوند. آقای رستمی هم خودش استعفاء داده و منتظریم مراجع مربوط در این خصوص تصمیم گیری کنند.