وجود خلأ قانونی در مورد صراحت ممنوعیت تبلیغات پزشکی

 بابک نیکومرام، دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی در مورد تبلیغات پزشکی اظهار داشت: متأسفانه امروزه با ازدیاد جراحی‌های زیبایی در جامعه مواجه هستیم که بخش اعظم این مشکل به دلیل تبلیغات صورت گرفته در شبکه‌های اجتماعی و حتی مجله و روزنامه‌ها است.

وی افزود: متأسفانه در این شبکه‌ها عمل‌های جراحی اکثراً آسان و سهل نشان داده می‌شوند و اغراق زیادی نیز در عکس‌های منتشر شده از قبل و بعد از عمل میشود و این در حالی است که در اکثر نقاط دنیا تبلیغات در حوزه پزشکی ممنوع است.

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ادامه داد: اکثر کسانی که امروزه بعنوان مشاور جراحی زیبایی دست به تبلیغات در حوزه پزشکی می‌زنند دلالانی هستند که خودشان عمل‌های زیبایی را انجام نمی‌دهند و اکثراً افراد را با گرفتن پورسانت به کلینیک‌های غیرمجاز معرفی می‌کنند و این مسأله از جمله دلایلی است که آمار دقیقی از عمل‌های زیبایی در کشور نداشته باشیم.

نیکومرام با بیان اینکه در بسیاری از کشورها از جمله فرانسه که خود را مدعی در خصوص مد و زیبایی میداند مجلس قانونگذار آن با کمک وزارت بهداشت و انجمن جراحان پلاستیک فرانسه توانستند قانون پیشرفته و سلامت محوری را برای جلوگیری از رواج بی‌رویه اعمال زیبایی و خطرات روحی و جسمی ناشی از آن وضع کنند، ضوابط مشخص و روشنی برای ورود به عرصه جراحی زیبایی تعریف شده است و بدون استثنا هر گونه تبلیغات جراحی زیبایی ممنوع اعلام شده است .

وی تصریح کرد: در کشور ما قانون‌گذاران باید در این زمینه ورود پیدا کنند چرا که خلأ قانونی در مورد تبلیغات پزشکی داریم و اگر چه بعضی سازوکار آن به سازمان نظام پزشکی سپرده شده است ولی بدلیل عدم صراحت قانونی در تبلیغات ما حتی شاهد تبلیغات پزشکی در نت‌برگ و سایت دیوار و دیگر فضاهای مجازی هستیم.

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی گفت: به بیماران توصیه می‌شود برای پیدا کردن و تایید اصالت پزشک مورد نظر خود به سایت نظام پزشکی مراجعه و یا از طریق سایت انجمن علمی مربوطه پزشک مورد نظر خود را پیدا کنند.