مجازات راننده مستی که 5 نفر را به کام مرگ فرستاد، چیست؟
روز شنبه تصادف شدیدی در اتوبان شهید بابایی رخ داد که بر اثر آن ۵ کارگر فضای سبز شهرداری کشته شدند.  امیر علی صفا وکیل و حقوقدان جوانب حقوقی این حادثه تلخ که منجر به فوت پنج نفر شد را بررسی کرده است
 
قتل عمد محسوب نمی شود/ بحث قصاص راننده منتفی است
 
صفا در مورد اینکه مجازات این فرد چیست؟ و آیا قتل عمد محسوب می‌شود یا نه به فردا گفت: «خیر قتل عمد محسوب نمی‌شود. ما سه نوع قتل داریم. قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطای محض که اقدام این راننده قتل شبه عمد محسوب می‌شود. بخش تعزیرات کتاب قانون مجازات اسلامی ماده ۱۹ به صراحت می‌گوید وقتی راننده در حالت مستی کاری را انجام می‌دهد مجازات شدیدتری دارد، ولی شبه عمد تلقی می‌شود و بحث قصاص منتفی می‌شود.»
بیمه در این مورد تعهدی برای پرداخت ندارد

این وکیل در مورد وضعیت بیمه در این پرونده هم گفت: «بیمه در صورتی که فرد در حالت مستی باشد تعهدی برای پرداخت نخواهد داشت.»

خلاء نظارتی داریم/ در دنیا یکی از تست های رایج تست الکل است

صفا در پاسخ به این پرسش که آیا در این حوزه دچار خلاء قانونی هستیم یا نه هم گفت: «خلا قانونی نداریم، از یک سال قبل جریمه رانندگی تشدید شده است، اما متاسفانه خلا نظارتی داریم، همانطور که مشروبات الکی در کشور ما ممنوع است، یک تفکری وجود دارد که، چون ممنوع است استفاده نمی‌شود. در همه جای دنیا یکی از تست‌های بسیار روتینی که انجام می‌شود تست الکل است، همانطور که تقریبا کمربند و ... چک می‌شود. تست الکل انجام می‌شود. در ایران شاید با این دید که اگر ما تست بگیریم پس یعنی قبول کردیم که این زیاد استفاده می‌شود. کمتر تست گرفته می‌شود؛ بنابراین از هر ده نفری که بپرسید آیا در طول رانندگیتان به خاطر تست الکل نگه داشته شده اید هر ده تا می‌گویند خیر. مگر اینکه اتفاقی بیافتد و براساس آن تست الکل می‌گیرند. مثلا برای چیز دیگری نگه دارند و بر اساس حالات طرف تست الکل بگیرند. اگر یک مقدار بیشتر نظارت شود تا باعث این شود که مردم در چنین حالتی رانندگی نکنند.»
 
بالای بیست سال حبس برای راننده اعمال خواهد شد

این وکیل با بیان اینکه حکم این راننده احتمالا بالای بیست سال حبس خواهد بود هم گفت: «حکم این فرد مادون قصاص است، متاسفانه به دلایل متعددی به این گونه اخبار پرداخته نمی‌شود. در تلویزیون که مشخصا گفته نمی‌شود در روزنامه‌ها هم خیلی کم می‌بینیم که به این گونه اخبار پرداخته شود. همین باعث می‌شود آگاه سازی در این مورد به صورت مناسب انجام نشود؛ بنابراین من معتقدم در این حوزه ما بیشتر از خلا قانونی، خلا رسانه‌ای داریم. اگر در رسانه آگاه سازی صورت بگیرد این موارد کمتر اتفاق خواهد افتاد».