علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش درباره تاثیر ۳۰ درصدی قطعی نمرات امتحان نهایی دانش آموزان در کنکور سال آینده اظهار کرد: این مسئله قانون مصوبه مجلس است و پیش از این هم در سال ۹۳ و ۹۴ به صورت تاثیر مثبت اعمال شده بود، اما در سال ۹۵ با اصلاحیه مجلس این قانون تغییراتی داشت و اکنون طبق برنامه جدید مصوبه به طور کامل اجرا خواهد شد یعنی تاثیر مثبت و منفی در کنار هم لحاظ میشوند.
وی ادامه داد: بیش از ۸۱ درصد ظرفیت رشتههای دانشگاهی در شرایط فعلی بر مبنای نمرات وسابقه تحصیلی است بنابراین این مصوبه نقطه قوتی برای داوطلبان کنکوری محسوب میشود علاوه بر دانشگاه آزاد در دانشگاههای دولتی هم ۱۲ درصد پذیرش از طریق سوابق تحصیلی در نظر گرفته شده است.
زرافشان درباره تاثیر نمرات امتحان نهایی در سوابق تحصیلی گفت: نمرات امتحانات نهایی با توجه به روندی که برای برگزاری این امتحانات در نظر گرفته شده است کاملا استاندارد بوده و حتی دانش آموزان بعد از فارغالتحصیلی برای مهاجرت به خارج از کشور میتوانند از این مدرک استفاده کنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش افزود: با توجه به سازوکاری که برای طرح سوالات امتحانات نهایی وجود دارد، یادگیری دانش آموزان به خوبی سنجیده میشود و کیفیت قابل قبولی دارد بنابراین میتواند به عنوان ملاکی در پذیرش دانشگاه محسوب شود.
۱۵ درصد از رشتههای دانشگاهی نیاز به آزمون غربالگری دارند
وی با اشاره به اینکه برای ۱۵ درصد از رشتههای دانشگاهی علاوه بر سابقه تحصیلی نیاز به برگزاری کنکور ضرورت دارد، گفت: در برخی رشتهها و دانشگاههای پر طرفدار نیاز به آزمون غربالگری داریم تا داوطلبان بر اساس این آزمون ادامه تحصیل دهند.
زرافشان درباره امنیت برگزاری امتحانات نهایی و جلوگیری از لو رفتن سوالات بیان کرد: مهمترین موضوعی که در برگزاری امتحانات به آن توجه میشود امنیت برگزاری امتحانات است و امسال سعی کردیم با اتخاذ روشهای جدید روند برگزاری امتحانات نهایی را با امنیت بالاتری دنبال کنیم که تجربیات موفقی کسب کردیم و در امتحانات شهریور و دی ماه این تجربیات را لحاظ خواهیم کرد.
نیمی از داوطلبان کنکور در نظام قدیم آموزشی تحصیل کردند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش با اشاره به طرح ۲ نوع سوال در کنکور برای داوطلبان نظام جدید و قدیم اظهار کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد از داوطلبان کنکور در نظام قدیم تحصیل میکردند بنابراین در شورای سنجش و پذیرش تصمیم بر این شد تا داوطلبان نظام جدید و قدیم آموزشی متناسب با منابع آموزشی که در اختیار دارند در کنکور شرکت کنند و سازمان سنجش با توجه به فرمولهای در نظر گرفته شده نمرات آنها داوطلبان را تراز کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیش از این سازمان سنجش در تغییر نظام آموزشی چنین تجربهای را داشته است بنابراین در اجرای این روش داوطلبان نگران پذیرش خود در کنکور نباشند.
جزئیات ساعت آموزشی دانش آموزان پایه دوازدهم
زرافشان درباره تمهیدات در نظر گرفته شده برای برنامه درسی دانش آموزان پایه درسی دوازدهم با توجه به تقارن امتحانات نهایی و کنکور اظهار کرد: از سال گذشته جلساتی با مدیران مدارس عادی دولتی، غیر دولتی و مدارس خاص برگزار کردیم تا تصمیمی برای رفاه حال دانش آموزان اتخاذ شود که پس از بررسیهای انجام شده تغییر ساعت آموزشی در پایه دوازدهم به تصویب رسید.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش ادامه داد: با توجه به تصمیم اتخاذ شده ۳۵ ساعت آموزشی پایه دوازدهم به صورت ۲۴ ساعت حضوری و ۱۱ ساعت غیر حضوری برای دانش آموزان در نظر گرفته میشود تا بتوانند علاوه بر گذراندن دروس پایه دوازدهم به مطالعه دروس کنکوری هم بپردازند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این تصمیم به سازمان سنجش پیشنهاد دادیم تا زمان برگزاری کنکور را جابجا کند و این آزمون به نیمه دوم تیرماه منتقل شود تا بین امتحانات نهایی دانش آموزان و کنکور فاصله زمانی حدود ۲۰ روزهای اعمال شود.
تامین نیروی انسانی برای استقرار پایه دوازدهم
زرافشان درباره وضعیت تامین نیروی انسانی برای پایه دوازدهم اظهار کرد: از مهر سال گذشته کارگروهی برای استقرار پایه دوازدهم شروع به فعالیت کرد و در این کارگروه تامین نیروی انسانی در اولویت قرار گرفت بر همین اساس با روشهای متعددی تامین نیروی انسانی برای مهر ۹۷ را به طور کامل انجام دادیم همچنین دورههای آموزشی در تابستان برای معلمان این پایه تحصیلی در نظر گرفته شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش اظهار کرد: برای آمادگی دانش آموزان طی رایزنیهایی که با سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی داشتیم کتابهای آماده شده پایه دوازدهم در سایت این سازمان قرار گرفتند تا امکان آشنایی با محتوای آموزشی این دوره فراهم شود.