حجتالاسلام احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر در مورد تأثیرات سفر امام رضا(ع) به ایران گفت: این سفر گسترش شیعه را در برداشت اما در بحث کلان ایرانیها چه شیعه و چه سنی محبت خاصی به اهل بیت پیدا کردند و تغذیه فرهنگی مردم و ایجاد نگاه دقیق در مردم به اسلام و خنثی کردن سیاستهای پر از مکر و فریبی که بنی عباس داشتند حرکت بزرگی بود.
وی افزود: باید راه امام رضا(ع) را در شرایط کنونی هرچه بیشتر و کاملتر ادامه دهیم که این راهها وحدت میان مذاهب اسلامی، وحدت میان ادیان و نگاههای صداقتورزانه در عرصههای اجتماعی و … است که باید اینها را تقویت کنیم تا راه امام رضا(ع) هرچه بیشتر و پر توانتر ادامه یافته و چالشی فراروی ما واقع نشود.
مبلغی در ادامه گفت: مردم ایران همواره نگاه مثبتی به اهل بیت داشتهاند و این سفر و اثرات آن، نگاه آنها را تقویت و مردم بر این نگاه ثابت قدم شدند و مکتب اهل بیت در اعماق درون و نهان بسیاری از فرهیختگان و مردم به خصوص خطه خراسان وارد شد، بویژه اینکه خطه خراسان هم نقش تأثیرگذارتری را نسبت به دیگر مناطق داشت.
این محقق و مدرس حوزه و دانشگاه اظهار داشت: ادیان دیگری در فضای ایران آن روز بودند که رفت و آمدهایی میان نمایندگان ادیان مختلف وجود داشت امام رضا(ع) در بسیاری از مجامع با آنها به گفتگو پرداختند. این گفتگو حداقل دو نتیجه در برداشت یکی اینکه پیامآور یک رابطه مسالمتجویانه و همزیستانه با ادیان بود که تجربه ایرانیها هم این امر را میطلبید که بسیار تأثیرگذار هم بود. دوم اینکه منطق برتر، قویتر، مقتدرتر و عقلانیتر امام(ع) در مواجهه با ادیانی که بسیار به استدلالهای به نفع دین خود مجهز بودند نشان داده شد.
مدیر مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: با سفر امام رضا(ع) به ایران و استقبال همزمان اهل سنت و شیعه از آن امام، یک نوع همگرایی و ایجاد صف واحد به وجود آمد و احساس بودن در موضعگیریهای واحد نسبت به امام رضا(ع) را برانگیخت
شناسه خبر:
۷۶۰۷۹
استقبال مذاهب ازامام رضا(ع) مظهر همگرایی
مدیر مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه استقبال همزمان اهل سنت و شیعه از امام رضا(ع) همگرایی و صف واحد ایجاد کرد، گفت: هنوز هم نگاههای اهل سنت خراسان نگاه اهل بیتی است.
۰