پس از آن که عملیات اجرایی پروژه زیرگذر استاد معین در سال 94 آغاز شد، شهردار وقت وعده داد که این زیرگذر در اردیبهشت 95 مورد بهره برداری قرار میگیرد، اما تنها با گذشت 37 درصد پیشرفت فیزیکی تا اسفند 95، عملیات ساخت به دلیل برخورد به معارضاتی نظیر لولههای انشعاب آب 300 و 700 و همچنین کابلهای مخابراتی متوقف شد.
این پروژه که قرار بود خیابان اکبری را به خیابان استاد معین متصل کند، از آن روز به بعد متوقف ماند و طی سالهای گذشته نه تنها توانست گرهای از کار مردم باز کند، بلکه به دلیل اشغال بخش زیادی از خیابان، خود گرهای در امر تردد خودروها شد. ادامه این وضعیت سبب شد مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران لب به اعتراض بگشاید و در انتقاد به نحوه اجرای این پروژه بگوید: نحوه اجرای پروژه استاد معین یک روش خارقالعاده است که باید به عنوان یک روش جدید در مهندسی و اجرای پروژه در کتاب گینس ثبت شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در همه جای دنیا قبل اجرای چنین پروژههایی پیشبینیهای لازم صورت میگیرد، ادامه داد: در کشورهای دیگر ابتدا معارضان پروژه شناسایی میشوند، با آنها مذاکره میکنند، بعد نقشههای مهندسی طراحی و سپس خریدهای پروژه انجام میشود و وقتی تصمیم به ساخت گرفتند، آن وقت خیابان را میبندند و در دو ماه پروژه اجرایی میشود، اما در اینجا یک نفر که سه سال پیش، از آن محل عبور میکرده، دلش خواسته در این محل زیرگذر ساخته شود و بلافاصله دستور انسداد خیابان را داده است.
بعدها پیروز حناچی معاون فنی و عمرانی وقت شهرداری تهران، در اوج ناامیدی نسبت به رفع معارضات موجود اعلام کرد: باید صبر کنیم زمان بگذرد تا شاید پروژه زیرگذر استاد معین 15 سال دیگر راهاندازی شود.
بیشتر بخوانید: زیرگذر استادمعین، پروژه ای که شاید 15 سال دیگر تکمیل شود
با شهردار شدن افشانی، ایرج معزی معاون فنی و عمرانی شهردار تهران شد و پس از بازدیدی که اخیرا از این پروژه داشت، دستور فعالیت دوباره پروژه را صادر کرد و گفت: امیدواریم به زودی تا پایان امسال شاهد اتمام و بهرهبرداری از پروژه زیرگذر استاد معین-آزادی باشیم.
علی مفاخریان شهردار منطقه 9 تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به از سرگیری مجدد عملیات ساخت زیرگذر استاد معین و تلاشهایی که در دوره حناچی انجام شد تا این پروژه از حالت توقف خارج شود، گفت: این پروژه از 2.5 سال قبل متوقف شده بود و با پیگیریهایی که رسانهها انجام دادند، خواستار آن شدیم که نسبت به بازگشایی مجدد پروژه اقدام شود.
شهردار منطقه 9 تصریح کرد: با مدل سازیهایی که در دوره حناچی انجام شد، بحث اجرای زیرگذر به صورت تغییر یافته مصوب شد و قرار شد نقشههای اجرایی پروژه به صورت تونلی استخراج شوند.
وی با بیان اینکه غیر از تامین منابع موضوع مربوط به تاسیسات شهری مانع اجرای پروژه بود، گفت: پروژه در محل عبور خطوط آب 300 و 700 و همچنین خطوط مخابراتی بود که به عنوان معارضان اصلی پروژه محسوب میشدند و خوشبختانه قبل از بازدید معزی، کار رفع معارضان تاسیساتی انجام شد و به همین علت در حال حاضر مسیر خیابان خالقیان مسدود است.
مفاخریان با بیان اینکه لوله 300 میلیمتری جابجا شده، گفت: جابجایی کابلهای مخابراتی در حال انجام است و در فاز بعدی لوله 700 هم جابجا خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه معزی بعد از بازدید از پروژه دستور داد تا پروژه فعال شود و قسمت جنوبی استاد معین هم راهاندازی شود، اظهار کرد: احتمالا نیمه دوم سال 98، پروژه تونل استاد معین به اتمام میرسد.