گروه اجتماعی- فهرست اسامی خبرنگارانی که توانسته اند از معاونت حمل و نقل ترافیک سهیه طرح ترافیک دریافت کنند توسط شهرداری تهران اعلام شد اما اولین و مهمترین نکته در معرفی این افراد این است که نام و نام خانوادگی و تنها نام پدر این افراد در فهرست مشخص است در صورتی که نام رسانه خبرنگار مشخص نیست و این شائبه وجود دارد که این اسامی آیا واقعی هستند یا خیر؟
به گزارش افکارنیوز، در صورتی که به صدق اسامی اعلام شده اطمینان کنیم دومین موضوع این است با اعلام این نوع از اسامی مشخص نیست کدام یک از این افراد از کدام رسانه هستند . در صورتی که که نام رسانه اعلام نمی شود مشخص نمی شود چه رسانه هایی به چه تعدادی سهمیه گرفتند.
پیش از این بر اساس اعلام برخی رسانه های اصولگرا ، بسیاری از این رسانه ها از گرفتن مجوز طرح ترافیک سهمیه خبرنگاران محروم شدند و حتی یک سهمیه هم به آنها داده نشد، حالا پس از مدت زیادی از اینکه شهرداری می خواهد در راستای شفافیت اسامی را اعلام کند ، این اسامی اعلام شده اما مشخص نیست که این اسامی از کدام رسانه ها هستند.
در اطلاعیه ای امروز معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد که به اطلاع عموم شهروندان محترم و بهویژه اصحاب گرانقدر رسانه میرساند؛ شهرداری تهران با هدف ایجاد شفافیت و نظارت عمومی، فهرست اسامی دریافتکنندگان سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری را منتشر میکند. این فهرست در وبسایت سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به نشانی trafficorg.tehran.ir و همچنین سامانه شفافیت شهرداری تهران به نشانی shafaf.tehran.ir قابل مشاهده است.
پیشنهاد انتشار این فهرست برای اولین بار در دوره مدیریت جدید شهری، بهطور داوطلبانه و با رویکرد تحقق شهرداری شیشهای و ایجاد زمینه برای کنترل همگانی مطرح و در آییننامه مربوطه گنجانده شد. اکنون با پایان کار تخصیص مجوزهای طرح ترافیک خبرنگاری، وقت تحقق این وعده فرا رسیده است.
امید است که این پیشقدمی در عرصه شفافیت، زمینهساز نظارت بیشتر بر فعالیتهای شهرداری و نیز حسن اعتبار فعالان عرصه خبر و رسانه قرار گیرد. در تخصیص سهمیهها به متقاضیان، نهایت تلاش انجام شد که طرح ترافیک از حالت ابزاری خارج شود و تخصیص مجوزها بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی رسانهها و موضع آنها در قبال سیاستهای شهرداری انجام گیرد. امید است که این اقدام، به سنت حسنهای تبدیل شود تا بعد از این، در خصوص همه امتیازات و بهرهمندیها از منابعی که به عموم شهروندان تعلق دارد، اقدام شفاف و اطلاعرسانی صریح و صادقانه مبنای عمل همگان باشد.
بر اساس مصوبات شورای اسلامی شهر تهران، در سال ۱۳۹۷ متقاضیان دریافت طرح ترافیک خبرنگاری که مشمول بهرهمندی از تخفیف ۹۰ درصدی بودند، باید معرفینامهای از سوی یک خبرگزاری، نشریه، پایگاه اطلاعرسانی، تشکل صنفی فعال در حوزه رسانه و یا سازمان و موسسه فعال در حوزه تولید خبر ارسال میکردند و همچنین؛ مدرکی دال بر اشتغال مستمر به کار خبری ارائه میدادند.
در این دوره، سهمیههای از پیش تعیینشده برای رسانههای مختلف کنار گذاشته شد و توزیع مجوزها بر اساس تقاضای شخصی فعالان عرصه خبر و مطبوعات و مدارکی که خود ارائه میکردند، انجام شد.
دریافتکنندگان طرح ترافیک خبرنگاری، بر اساس خود اظهاری، معرفینامههای ارائهشده از سوی موسسات رسانهای یا تشکلهای صنفی و مدارک بیمه خبرنگاری یا نمونه آثار منتشرشده، حائز شرایط دریافت طرح ترافیک خبرنگاری شناخته شدهاند. از این رو در صورتی که بعد از این مرحله مشخص شود مدارک ارائهشده ناصحیح بوده و یا به هردلیل افراد مذکور حائز شرایط نیستند، سهمیه آنها حذف خواهد شد.
معاونت حمل و نقل ترافیک اعلام کرده که قطعا در این زمینه ما خود را مصون از خطا نمیدانیم و از عموم اصحاب رسانه دعوت میکنیم این گام مهم برای ایجاد شفافیت را با همراهی و نظارت خود تکمیل کنند و در صورتی که خطایی در ارائه یا بررسی مدارک صورت گرفته و یا احیانا نام کسانی در بین دریافتکنندگان مجوزهای مذکور وجود دارد که فعالیتی در حوزه خبر، رسانه و مطبوعات ندارند، مستندات خود را برای ما ارسال کنند.
شهرداری تهران در اطلاعیه خود ادعای ایجاد شفافیت و نظارت عمومی را مطرح کرده و این در حالی است که وقتی فقط چندین اسامی بدون ذکر رسانه عنوان می شود چگونه شفافیتی می تواند وجود داشته باشد آیا این موضوع به سخره گرفتن خبرنگاران نیست؟