نمی‌توانیم ازترس زلزله تهران مملکت راتعطیل کنیم

محمد باهنر در گفتگوفارس اظهار داشت: به هر حال این حرفهایی که هر دفعه در رسانهها و جاهای دیگر درج میشود که فردا زلزله میآید از نظر علمی حرف بیربطی است.

وی افزود: از نظر پیش‌بینی و حوادثغیرمترقبه من یک مثال خیلی ساده بزنم ببیند ما از نظر سیاسی مثلاً حمله آمریکا و حمله اسرائیل به ایران از نظر تحلیل سیاسی می‌توانیم این تحلیل را داشته باشیم که احتمال حمله فیزیکی آمریکا به ایران چیزی حدود ۱۰درصد است. اما معنای آن این نیست که سرویس نظامی ما این تحلیل را داشته باشد زیرا سرویس نظامی ما تحلیلش آن است که همین الان و فردا صبح آمریکا حمله می‌کند و آمادگی‌شان در برابر حمله باید ۱۰۰درصد باشد.

باهنر تصریح کرد: اما تحلیل سیاسیون و امنیتی‌ها این است که حالا حالاها آمریکا جرئت حمله به ایران را ندارد و حمله نیز نخواهد کرد. غرغر می‌کند و تحریم و حرفهایی می‌زند ولی وارد عملیات فیزیکی نمی‌شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حالا اینجا یک موقعی است که نظامی‌ها تحلیل‌شان را به ما تحمیل می‌کنند و ما می‌گوییم شما در حد اینکه آمریکا به ما حمله می‌کند آماده باشید. ولی یک موقع است که می‌گویند ما برای اینکه آماده باشیم بودجه امسال را بدهیم که نظامیان خودشان را تقویت کنند که ما می‌گوییم که خیر از این خبرها نیست زیرا ما زندگی داریم، اقتصاد هم می‌خواهیم، تولید هم هست نظامی هم چشم یک درصدی نیز به آنان می‌دهیم.

وی افزود: ‌ این داستان را گفتم برای حوادثغیرمترقبه که پیرو همین مسئله یعنی اگر بخواهیم بگوییم ستاد مقابله با حوادثغیرمترقبه شما باید فرض کنید که تهران فردا زلزله می‌آید باید شروع کند به پیش‌بینی کردن و ما هم به عنوان نماینده مجلس یا رئیس دولت یا رئیس مجلس یا کمیته برنامه و بودجه اعلام می‌کنیم که به این مسئله باید توجه شود.

باهنر ادامه داد: ‌ اما این توجه تا چه حدی باید باشد آیا باید در حد این باشد که بقیه کارها را تعطیل کنیم، زیرا اگر بقیه چیزها تعطیل شود قبل از زلزله تهران مملکت زلزله می‌آید. یعنی باید بگوییم حقوق‌ها را کم می‌کنیم یارانه هم نمی‌دهیم تا پیش‌بینی کنیم که اگر تهران زلزله آمد مثلاً برویم به مقابله با آن که این کار اصلاً نمی‌شود.

وی گفت: بنابراین من باید اعلام کنم آن واژه‌ای که همواره باید در حالت خوف و رجاء باشیم یعنی از یک طرف نگران باشیم که اگر تهران زلزله آمد چطوری می‌توانیم مقابله کنیم و از یک طرف نیز این نباشد که فکر کنیم به خاطر آن احتمال می‌توانیم مملکت را تعطیل کنیم.

باهنر خاطرنشان کرد: به هر حال این مسئله یک سهمی دارد و من فکر میکنم در مجموع سهمی را که مجلس و دولت و بودجههای عمومی حوادث غیرمترقبه میدهند یک سهم عاقلانه است بیش از این مثلاً ۲ درصد، ۳ درصد یا ۵ درصد اضافه شدن آن زیاد مهم نیست زیرا ۵ درصد آن مشکل را حل نمیکند که اعلام کنند همه چیز آماده میشود. زیرا اگر بخواهیم همه چیز را آماده کنیم باید کل مملکت را تعطیل کنیم که این کار را نیز نمیکنیم و مسئله روشن است.