رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: مداخله به هنگام عوامل اورژانس اجتماعی در سال گذشته، جان یک هزار و 250 نفری که تصمیم به خودکشی گرفته بودند را نجات داد.
رضا جعفری رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار در سال 96، مداخله به هنگام عوامل اورژانس اجتماعی جان یک هزار و 250 نفری که تصمیم به خودکشی گرفته بودند را نجات داد.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اشتباهاتی که در مشخص شدن تعداد مداخلات موفق و ناموفق در خودکشی صورت میگیرد، این است که تعداد فوق به صورت چند شماری ارائه و در نهایت آمار نهایی به صورت چند برابر و البته غلط ثبت میشود.
رئیس اورژانس اجتماعی با اشاره به فعالیت عوامل خطوط 123 ، پایگاههای خدمات اجتماعی و همچنین تیم سیار خدمات اجتماعی در زمان دریافت گزارش تصمیم به خودکشی افراد، خاطرنشان کرد: هر یک از عوامل فوق آمار خود را به صورت مجزا ثبت میکنند و همین امر بیش شماری موارد ثبت شده را به دنبال دارد.
راهاندازی سامانه الکترونیکی ثبت خودکشی در کشور
جعفری در ادامه به راهاندازی سامانه ثبت الکترونیکی موارد خودکشی در کشور از طرف اورژانس اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: این سامانه ظرف یک ماه آینده راهاندازی میشود و بیش شماریهای فوق در ارائه آمار خودکشی برطرف شده و در نهایت آمار واقعی از خودکشی به ثبت میرسد.
وی ضمن تایید توزیع نرمال موارد مداخله در خودکشی در سراسر کشور تاکید کرد: در شرایط فعلی نمیتوان گفت که تصمیم به خودکشی افراد تنها در شهرهای بزرگ رخ میدهد و متاسفانه امروزه در شهرهای کوچک نیز شاهد وقوع این آسیب هستیم و البته در برخی از موارد وقوع خودکشی در کلانشهرها بیش از سایر نقاط است.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور اضافه کرد: وقوع خودکشی با یک شیب ملایم تر، در نقاطی که نرخ آسیبهای اجتماعی آن بیشتر است، بیشتر رخ میدهد و به طور کلی وقوع این آسیب از یک الگوی واحد پیروی میکند.