جعفر رحیمی مدیر کل بهداشت بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه به استانها ابلاغ شده است تا از طریق سیستم جامع حمایتی، بیماران صعبالعلاج تحت پوشش کمیته امداد را شناسایی و ثبت نام کنند، اظهار کرد: این طرح از سال 93 آغاز شد که در ابتدا 24 هزار نفر ثبت نام کردند و در حال حاضر بیش از 42 هزار نفر شناسایی و ثبت نام شدهاند.
وی با بیان اینکه سال 96 به دستور سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد ردیف اعتباری خاصی به بیماران صعبالعلاج اختصاص یافت، گفت: در این راستا بسته بیمه تکمیلی ویژهای تهیه شد، به طوری که این بیماران علاوه بر برخورداری از بسته بیمه تکمیلی عادی کمیته امداد از بسته ویژه برخوردار باشند. بسته بیمه تکمیلی برای مددجویان عادی شامل فرانشیز خدمات بیمه پایه، خدمات غیربیمهای (داروها و خدمات غیر تعهد پوشش بیمه) و خدمات جانبی درمان میشود.
مدیر کل بهداشت بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: بسته بیمه تکمیلی ویژه بیماران صعبالعلاج به گونهای خواهد بود که سقف تعهدات خدمات غیر تعهد پوشش بیمه برای بیماران صعبالعلاج 30 درصد بالاتر از مددجویان عادی است.
وی در خصوص سایر خدماتی که بیماران صعبالعلاج از آنها بهرهمند هستند، گفت: خدماتی مانند هزینه خرید کلیه، هزینه سایر پیوندها، خرید حلزون شنوایی و کاشت آن ، هزینه خرید دستگاههای حیاتی مانند دستگاه تنفس مصنوعی و دستگاه اکسیژنساز پیش بینی شده است.
رحیمی با بیان اینکه هزینه دیگری هم برای بیماران صعبالعلاج در نظر گرفته شده است، گفت: در سال گذشته به حدود 10 هزار بیمار نیازمند مراقبت و نگهداری بر اساس اولویت ماهیانه 100 هزار تومان تحت عنوان هزینه مراقبت از نیازمند نگهداری پرداخت شد.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری بیمه تکمیلی ویژه بیماران صعبالعلاج تغییراتی داشته است، گفت: بسته بیمه ویژه بیماران صعبالعلاجبرای سال 97 متفاوت خواهد بود. دریافت خدمات صد درصد رایگان از بخش دولتی و در موارد خاص از بخش خصوصی در سال جاری مطرح است.
مدیر کل بهداشت بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: همچنین بسته خدمات دندانپزشکی در سال جاری برای بیماران صعبالعلاج در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه جمعیت هدف بیماران صعب العلاج تحت پوشش کمیته امداد تعریف شده است، گفت: کسانی می توانند تحت پوشش بیمه ویژه بیماران صعب العلاج قرار گیرند که مشمول بیمه تکمیلی امداد باشند.
رحیمی در مورد سایر نیازمندان گفت: سازمان های بیمه گر مربوطه بر اساس قانون متولی آنان هستند و میتوانند به گونهای برنامه ریزی کنند که در صورت ابتلای بیمه شدگان به بیماری صعب العلاج بتوانند متعهد به حمایت خاص از آنها باشند.
مدیر کل بهداشت بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه دستهبندی خاصی برای بیماریهای صعب العلاج تعریف شده است، گفت: بیماریهای شدید داخلی، ریوی، بیماریهای سیستم ایمنی، عفونی حاد، دیابتهای مزمن و عوارض ناشی از آن، بیماریهای مزمن روانی، بیماریهای چشم، اختلالات عصبی مزمن، بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات شدید حسی و حرکتی، بیماریهای شدید استخوانی و مفصلی، انواع سندرم، انواع سرطان، پیوند اعضا، بیماریهای مادرزادی، ایدز و بیماران زمینگیر به علت کهولت در دستهبندی بیماران خاص قرار دارند, برای هر یک از این گروهها بیماریهای خاصی تعریف شده است.