رضا جعفری مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی و رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار کرد: در حال حاضر طرح «نماد» به مفهوم مراقبت اجتماعی از دانش آموزان، با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی کشور در سایر مدارس در حال اجرا است و البته بخش گسترده ای از اجرای آن به بهزیستی واگذار شده است.
جعفری هدف اولیه اجرای طرح «نماد» را پیشگیری از اعتیاد دانش آموزانبرشمرد و تاکید کرد: تحت حمایت قراردادن این قبیل دانش آموزان برای انجام درمان ترک اعتیاد آن ها، هدف دیگری است که در طرح فوق از طرف سازمان بهزیستی کشور دنبال می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در اجرای طرح «نماد» به دانش آموزان و افرادی که خودشان تجربه مصرف مواد مخدر را دارند، و یا در خانواده های آسیب دیده از اعتیاد زندگی می کنند و در معرض خطر هستند، یک بسته مددکاری اجتماعی ارائه می شود.
حمایت ویژه بهزیستی در درمان دانش آموزان معتاد
مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی خاطرنشان کرد: مشکلات دانش آموزانی که یا خود تجربه مصرف موادمخدر دارند و یا در معرض آسیب های ناشی از حضور والدین معتاد قرار دارند، به صورت موردی به مدیر مدرسه اعلام شده و در نهایت دانش آموزان فوق به هسته مرکزی مشاوره مدرسه جهت دریافت خدمات مددکاری اجتماعی ارجاع داده می شوند.
جعفری در ادامه یادآور شد: در صورت تایید نهایی اعتیاد دانش آموزان و یا نیاز به مراقبت آن ها، توسط آموزش و پرورش به مراکز کلینیک درمان اعتیاد کودکان سپرده شده و دوره سم زدایی را طی می کنند.
وی تاکید کرد: دانش آموزان بدسرپرست و بی بضاعت هم در صورت نیاز به ارجاع به کلینیک های درمان اعتیاد، از طرف سازمان بهزیستی کشور مورد حمایت قرار می گیرند و برای سم زدایی و انجام مراحل درمانی به مراکز مربوطه منتقل می شوند.
مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی تاکید کرد: پس از انجام مراحل درمانی دانش آموزان معتاد کم بضاعت، خدمات مددکاری به صورت مستمر به کودکان فوق از طریق اورژانس اجتماعی در سازمان بهزیستی کشور ارائه خواهد شد و مباحثی چون توانمندسازی خانواده های این کودکان و تحت پوشش قراردادن آن ها در صورت نیاز توسط مددکاران سازمان بهزیستی کشور پیگیری و در صورت تایید عملیاتی می شود.
جعفری در پایان اضافه کرد: در حال حاضر هنوز آمار قطعی از اعتیاد دانش آموزان معتاد و مصرف کننده موادمخدر از طرف مراجع رسمی اعلام نشده است.