شیرازه:ذبيح الله قربان در سال ۱۲۸۲ در يك خانواده بهايي به دنيا آمد. پدرش از اعضاي سازمان ويكتوريا وابسته به تشكيلات جاسوسي ۶ I M در استان فارس، بود. او تحصيلات ابتدايي و متوسطه را تحت نظر و مراقبت شديد لجنه(۳۰)هاي بهائيان در شيراز گذراند و سپس با هدايت و اشاره محافل بهايي به لبنان رفت و دردانشگاه آمريكايي بيروت به تحصيل اشتغال ورزيد. شهر بيروت از اين نظر براي ذبيح الله قربان انتخاب شده بود كه به طور مداوم تحت مراقبت و تعاليم مربيان بهائيت باشد و راحت بتواند به شهرهاي عكا و حيفا واقع در فلسطين اشغالي رفت و آمد كند و از تعليمات بيت العدل اعظم بهره مند گردد.
ذبیح الله قربان در دوران تحصیل در بیروت به عضویت فراماسونری درآمد و پس از بازگشت به ایران به ریاست بیمارستانی که به نام «بهبودستان» ایجاد شده بود، برگزیده شد. او در این مسند اقداماتی در جهت گسترش غربزدگی و ترویج فرهنگ غربی انجام داد. ذبیح الله قربان در حوالی سال ۱۳۱۰ شمسی، چند سال قبل از اعلام رسمی کشف حجاب، درصدد برآمد تا عده ای از دختران و زنان را به استخدام این مرکز درآورد.
ذبیح الله قربان با کمک خواهرش کیاقربان عده ای از دختران بهایی را به استخدام این بیمارستان درآورد و یک زن انگلیسی به نام آوانسیان که از کارکنان «سفارت انگلیس» درتهران بود، برای آموزش آنها به شیراز فرستاده شد.(۳۱)
ذبیح الله قربان از فعال ترین اعضای مؤسس لژهای ماسونی در شیراز بود و اکثر ماسون های استان فارس توسط او جذب و به تشکیلات ماسونی ملحق شده بودند
ذبیح الله قربان به عنوان یک بهایی عضو فعال شبکه فراماسونری و روتاری نظرات عناصر بیگانه و محافل استعماری مخصوصاً صهیونیست ها را در حوزه تعلیم و تربیت جوانان ایرانی اجرا می کرد و شدت وابستگی او به حدی بود که نام وی در لیست اعضای تمام انجمن ها و محافل وابسته همچون باشگاه لاینز و جمعیت تسلیح اخلاقی و بنیاد کارنگی و انجمن دوستداران آمریکا و نظایر آن دیده می شود. وی درتشکیلات مخفی سر شاپور ریپورتر که سیاستهای نظام پهلوی را تعیین میکرد بعنوان سیاستگذار حرکت استان فارس بود وبا اینکه رئیس دانشگاه شیراز بود قدرتش از استاندار بیشتر و خواسته هایش موثرتر بود.
قابل ذکر است پدر شاپور ریپورتر همان کسی است که رضاخان را کشف و وی رابه سمت شاهی ایران منصوب کرد. در تمام سالهای حکومت رضا خان کشور توسط دولت در سایه ریپورتر اداره می شد پس از وی پسرش شاپور ریپورتر این نقش را ایفا کرد.
برخی معتقدند قربان ارتباطی بسیار نزدیک بامرگ مشکوک سید نور الدین حسینی الهاشمی دارد.
وی موسس دانشگاه شیراز است. در لینک زیر به این مطلب اشاره شده است:
http: / / www. shirazu. ac. ir /? page _ id = ۳۳۹۲&menu _ id = ۱&menu _ item _ id = ۱۲
چگونه است سال ۸۷ مجوز ایجاد و راه اندازی بنیادی فرهنگی با نام ذبیح الله قربان صادر شده است؟ چه کسانی و با چه نیتی چنین اجازه ای را صادر کرده اند؟
برای مطالعه بیشتر رجوع کنید به کتاب: نفوذ فراماسونری در مدیریت نهادهای فرهنگی
شناسه خبر:
۷۲۶۴۳
ارتباط موسسدانشگاه شیراز و لژ فراماسونری
موسس دانشگاه شیراز٬ ذبیح الله قربان٬ از فعال ترین اعضای مؤسس لژهای ماسونی در شیراز بود و اکثر ماسون های استان فارس توسط او جذب و به تشکیلات ماسونی ملحق شده بودند
۰