عباس پاپیزاده اظهار کرد: مجلس در سال گذشته با حمایتهای مقام معظم رهبری ۱۰۰ میلیون دلار برای کنترل ریزگردهای خوزستان اختصاص داد. علاوه بر این بودجه نیز حدود ۳۹۰ میلیارد تومان برای تامین مواد اولیه مالچپاشی به صورت رایگان تخصیص یافت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال گذشته در خصوص مهار ریزگردهای خوزستان افزود: در سال گذشته، ۵ هزار هکتار نهالکاری انجام شد و در سال جاری نیز یک کانال ۴۷ کیلومتری برای انتقال آب از رودخانه کارون به مناطق جنوب شرق اهواز حفاری و احداث شد.
نماینده دزفول ادامه داد: علاوه بر کاشت ۵ هزار هکتار نهال، این کانال ۴۷ کیلومتری تاکنون حدود ۴ هزار هکتار از کانونهای ریزگرد مناطق فوق بحرانی شرق اهواز را مرطوبسازی کرده است.
پاپیزاده با بیان اینکه کاشت نهال در ۱۹ هزار هکتار از اراضی کانونهای فوق بحرانی در سال جاری هدفگذاری شده بود، تصریح کرد: در سال ۹۶ تاکنون ۳۵۰۰ هکتار کشت شده است و قرار بر این است که تا فروردین ۹۷ این رقم به ۱۹ هزار هکتار برسد. اما از سوی دیگر باید گفت که ۴۰ درصد از ۵ هزار هکتار نهال کاشته شده در سال گذشته خشک شدهاند.
وی عنوان کرد: در خوزستان ۳۵۰ هزار هکتار کانون ریزگرد وجود دارد، ولی در جمع تنها در حدود ۱۲ هزار هکتار از این کانونها کار شده است که انتظار داریم روند اجرای پروژههای مهار کانونهای گرد و غبار سرعت یابد.
نماینده دزفول ادامه داد: طبق نظر کارشناسان روشهای مختلفی از جمله مرطوبسازی، تأمین حقآبه محیط زیستی و نهالکاری در کانونهای گرد و غبار برای مهار ریزگردهای خوزستان مؤثر است.
پاپیزاده با اشاره به جلسه نمایندگان خوزستان با رئیس مجلس در خصوص مهار ریزگردهای خوزستان، بیان کرد: در این جلسه مصوب شد که ۶۰۰ میلیون مترمکعب حقآبه برای کانونهای ریزگردهای خوزستان تأمین و قرار بر این شد که این مصوبه در ماه جاری اجرایی شود.
وی افزود: برآورد ما این است که حداقل یک تا دو میلیارد مترمکعب آب برای حقآبه زیست محیطی خوزستان نیاز داریم، اما برای مرطوبسازی کانونهای گرد و غبار حدود یک میلیارد مترمکعب آب کافی است.