محمدجواد حق شناس در جریان جلسه علنی امروز شورای شهر تهران گفت: بررسی وضعیت بودجه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در لایحه پیشنهادی سال ۹۷ و مقایسه آن با بودجه مصوب سال ۹۶، حاکی از تضعیف حوزه مأموریتی فرهنگی و اجتماعی، و بر خلاف اهداف و رویکردهایی است که مدیریت شهری در دوره کنونی آن را دنبال می کند. نقد رویکردهای کالبد محور در گذشته، باید با اصلاحِ روندهای نادرست، جامه عمل به خود بگیرد که متأسفانه باید گفت این امر در عمل رخ نداده است.
وی ادامه داد: در بودجه مصوب سال ۹۶ شهرداری تهران، سهم حوزه مأموریتی فرهنگی و اجتماعی، ۸ درصد از بودجه کل و به میزان و ۱۴۶۷ میلیارد تومن از ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کل بودجه است. از این میزان، ۵۸۴ میلیارد تومان از منابع برای مصرف در بخش هزینه ای مصوب شده و ۸۸۲ میلیارد تومان، اعتبارات مصوب برای تملک دارائی های سرمایه ای و به تعبیر دقیق تر، سرمایه گذاری برای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر تهران مصوب شده است.
به گفته حق شناس این اعتبارات، فارغ از سهم ۲ درصدی حوزه فرهنگی و اجتماعی از اعتبارات نقدی معاونت ها، سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران است که در راستای ترویج فرهنگ شهروندی و ارتقاء سطح فرهنگ پذیری شهروندان تهرانی در تبصره ۳۶ بودجه سال جاری مصوب شده است.
حق شناس اظهار داشت: با این حال و با ابراز تأسف، در لایحه بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران، سهم حوزه مأموریتی فرهنگی و اجتماعی به ۶ درصد کاهش یافته و از ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کل بودجه، هزار و ۱۱۵ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص پیدا کرده که از این میزان ۵۵۸ میلیارد تومان به اعتبارات هزینه ای و ۵۵۷ میلیارد تومان به تملک دارائی های سرمایه ای اختصاص دارد که در قیاس با بودجه مصوب سال ۹۶، ۳۷ درصد کاهش را نشان می دهد و این مقایسه نسبت به بودجه سال ۹۵، کاهش چشمگیر سهم فرهنگی و اجتماعی از کل بودجه شهرداری تهران را نشان می دهد.
وی افزود: مضاف بر اینکه با حذف تبصره ۳۶ بودجه، سهم ۲ درصدی حوزه فرهنگی از اعتبارات نقدی دستگاه های زیرمجموعه شهرداری تهران حذف و به ردیف های بودجه منتقل شده است.
عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: شایسته بود شهرداری تهران در لایحه پیشنهادی خود، توجه به حوزه فرهنگی و اجتماعی را لحاظ میکرد که این مهم رخ نداده. بی تردید شورای شهر نسبت به اصلاح این رویه در بودجه پیشنهادی اقدامات لازم را انجام خواهد داد