با اتصال 25 دانشگاه و مرکز آموزش عالی، روند اتصال دستگاهها و نهاد ها به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات شتاب گرفت و به 176 دستگاه رسید اما در این میان از شهرداری های کل کشور، تنها سه شهرداری اصفهان، کرج و کرمانشاه به سامانه متصل شده اند.
به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی، علی رغم گذشت هشت ماه از زمان راه اندازی این سامانه، نهادهای مهمی چون سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نهاد ریاست جمهوری، سازمان اداری استخدامی کشور، معاونت اجرائی رئیس جمهور، معاونت حقوقی رئیس جمهور از مجموعه قوه مجریه که انتظار می رفت جزء نخستین مجموعه های متصل به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات باشند هنوز به سامانه نپیوسته اند.
زیر مجموعه های قوه مقننه و قوه قضائیه نیز همچنان نسبت به اتصال به سامانه اقدامی را انجام نداده اند در حالیکه انتظار می رفت جزو اولین ها باشند.
بر اساس بخش گزارشات سامانه foia.iran.gov.ir ، بطور کلی یک هزار و 281 درخواست در سامانه ثبت شده که از این تعداد به یکهزار و 98 درخواست پاسخ داده شده است.
میانگین پاسخگوئی دستگاهها به درخواستهای مردمی 86 درصد در سامانه ثبت شده است.
با توجه به درخواستها و مطالبات مردمی، وزارت کشور با 133 درخواست و پاسخگوئی به 130 درخواست، بانک مرکزی با 91 درخواست و پاسخگوئی به 90 درخواست، وزارت امور اقتصاد و دارائی با 88 درخواست و پاسخگوئی به 87 درخواست و وزارت کار،تعاون و رفاه اجتماعی با 85 درخواست و پاسخگوئی به 83 درخواست در صدر دستگاههای پاسخگو به مطالبات مردمی قرار دارند.
همچنین تعداد 105 شکایت مردمی به ثبت رسیده است که از این میان تنها به نیمی از این شکایات یعنی حدود 52 شکایت پاسخ داده شده است.
سازمان برنامه و بودجه از 62 درخواست تنها به 11 مورد، مجلس شورای اسلامی از 22 درخواست به 5 درخواست، ، جمعیت هلال احمر از 6 درخواست به 2 درخواست، استانداری کرمان از 3 درخواست به یک درخواست واستانداری لرستان از 3 درخواست به یک درخواست پاسخ داده اند.
این در حالی است که استانداری خوزستان، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان امور سینمائی، استانداری گیلان، استانداری کردستان، استانداری کرمانشاه، استانداری ایلام، استانداری کهکیلویه و بویر احمد، وزارت ورزش و جوانان، استانداری گلستان، سازمان اقتصادی کوثر، بانک کشاورزی، دبیرخانه رسیدگی به مساجد و بانک ملت نسبت به درخواستها و مطالبات مردمی مرتبط با مجموعه های خود بی توجه بوده اند.
به گزارش ایرنا، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سال ۸۸ ابلاغ و در دولت یازدهم درسال ۹۳ آیین نامه اجرایی آن تدوین شد، بعد از ۸ ماه کار مطالعاتی در خردادماه سال جاری سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به صورت آزمایشی فعالیت می کرد و در ۱۷ تیرماه به صورت رسمی رونمایی شد.
قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که باعنوان لایحه آزادی اطلاعات سال گذشته توسط رییس دولت به مجلس تقدیم شده بود با تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی رییس جمهوری برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.
با این سامانه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند درخواست کنند که اطلاعات به خصوصِ یک نهاد دولتی منتشر شود؛ پس از آن اطلاعات درخواستی در این سامانه برای عموم منتشر خواهد شد، مگر آن که آن اطلاعات، حریم خصوصی افراد را نقض کند.
هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی میتواند درخواست خود برای دسترسی به اطلاعات را به صورت برخط از طریق درگاه الکترونیک حقیقی با ثبتنام در سامانه به نشانی foia.iran.gov.ir و ایجاد حساب کاربری، پیشخوان دولت الکترونیک، پست یا مراجعه حضوری به واحد اطلاعرسانی مؤسسه درخواستشونده، تسلیم کند.