این عوامل سبب تنبلی مثانه می شود

دکتر علیرضا قدیان با بیان این مطلب که عفونت مثانه به دلیل عدم رعایت بهداشت است، افزود: دیر به دیر ادرار کردن در افراد به ویژه در بچه‌ها باعث بروز عارضه تنبلی مثانه شده و به یک عادت تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: ادامه این عادت، گشادی مثانه را در افراد در پی دارد، در این شرایط حجم ادراری که در مثانه می‌ماند خیلی بیشتر شده و مثانه کش می آید و به حالت اولیه خود برنمی‌گردد.

قدیان اضافه کرد: وقتی مثانه زیادی بزرگ شود و نتواند به خوبی ادرار را تخلیه کند در آن ادرار باقی می‌ماند و این اتفاق در طولانی مدت هم مثانه را مستعد تولید سنگ می‌کند و هم باعث ورم و آسیب کلیه می‌شود. ورم کلیه در دراز مدت نارسایی کلیه ایجاد می‌کند.

این متخصص اورولوژیست و فوق تخصص سرطان‌های کلیه و مجاری ادرای با اشاره به اینکه بچه‌هایی که دچار بیماری تنبلی مثانه می‌شوند بیشتر از بزرگسالان آسیب می‌بینند، تصریح کرد: روند بیماری تنبلی مثانه در افراد بزرگسال نیز وجود دارد اما چون مثانه در افراد بزرگتر قوی‌تر است دیرتر دچار آسیب می‌شوند البته در افراد سالمند به علت ضعیف شدن بدن و به تبع مثانه، مستعد بیماری‌های سنگ مثانه و بیماری‌های کلیوی‌ هستند.

وی با بیان اینکه بیماری تنبلی مثانه پرفشاری خون ایجاد می‌کند و این موضوع در افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر دیده می‌شود، افزود: کسانی که دیر به دیر ادرار می‌کنند باید برنامه‌ریزی شده ادرار کنند. باید هر یک، دو یا سه ساعت یکبار ادرار کنند تا مثانه تمرین کرده و حالت گشاد شدگی خود را از دست بدهد.