به گزارش خراسان، اين روزها تب مدگرايي به قدري در ميان برخي جوانان اوج گرفته است که ديگر تنها پايتختنشينان پيشتاز عرصه مد نيستند و حتي در شهرهاي کوچک ،شاهد رواج مد گرايي در ميان جوانان هستيم.در آشفته بازار کنوني بسياري از اجناس چيني به صورت قاچاق وارد کشور مي شود و با چسباندن يک نشان، برند دار شده و به مشتري قالب ميشوند، اين کار تا جايي پيش رفته است که ديگر نميتوان مطمئن شد لباسي که تحت عنوان يک برند معروف به مشتري عرضه ميشود، اصل است يا تقلبي.زماني که يک نوع خاص پوشش در ترکيه که جريان مد ايران را هدايت ميکند، رواج مييابد، فروشندگان و توليد کنندگان ايراني در
گسترش آن نقش مهمي دارند، چرا که فروشندگان ايراني با سفر به ترکيه و آوردن پوشاک قاچاق به داخل کشور، آن را در برخي بوتيکهاي بالاي شهر به فروش ميرسانند و سپس به توليد کننده داخلي وارد گود مي شود و با الهام از الگوهاي ترکيهاي شروع به توليد مي کند اينجاست که تنها با چسباندن يک نشان، لباس ايراني تبديل به لباس ترک ميشود. در ايران برندهاي اسم و رسم دار حتي به تعداد انگشتان يک دست نميرسد. و همين موضوع باعث شده است تا جوانان به سمت برندهاي خارجي گرايش پيدا کنند.
چگونه قیمت برندها نصف میشود؟
مریم دختر ۲۴ سالهای که برای خرید لباس به چهارراه ولیعصر تهران مراجعه کرده است درخصوص توجه اش به لباسهای مد روز در هنگام خرید میگوید: «از پوشیدن لباسهای مد روز بدم نمیآید اما لباسهای برند دار را کمتر میتوانم بخرم. چون قیمت بالایی دارند. ولی در همین چهارراه ولیعصر میتوان لباسهای نشان داری را پیدا کرد که بسیار ارزانتر از لباسهای نشان داری است که در بوتیکهای بالای شهر عرضه میشود.» شاید مریم متوجه نیست لباسی که تحت عنوان برند معروف اما با قیمت ارزانتر نسبت به بوتیکهای بالای شهر به او عرضه میشود، جنس چینی است که صرفا بر روی آن نام برندهای
معروف دنیا نصب شده است. در همین حال زمانی که در خیابانهای شمال شهرهای بزرگ قدم میزنی، میتوانی نمایندگی برندهای معروف پوشاک را مشاهده کنی که پوشاک اصل را با قیمت های بالایی عرضه می کنند.
ترفندهایی که برای فروش اجناس ایرانی به کار بسته میشود
در حال حاضر گرایش به پوشاک خارجی در میان جوانان ایرانی به حدی اوج گرفته است که تولید کنندگان داخلی، برای فروش اجناس خود به ترفندهای مختلفی متوسل میشوند. خرید ۵۰۰ تا هزار تومانی برندهای معروف از بازار و چسباندن آن به لباسهای تولید داخل، ترفند شایعی در میان تولید کنندگان ایرانی است که با توسل به آن پوشاک ایرانی را به فروش میرسانند. یک تولید کننده مانتو ضمن تأیید این موضوع بیان میکند: «برای فروش مانتوهای تولیدیام مجبور هستم تا نشان لباس های ترکیه را از بازار خریداری کنم و به مانتوی تولید ایران بچسبانم.»
نسخه پوشاک ایرانی توسط چینیها پیچیده میشود
هم اکنون نسخه صنعت پوشاک کشور توسط اجناس چینی پیچیده شده است، به گونهای که چین تولیدات خود را با عنوان برندهای مطرح دنیا و اجناس ترک، تولید می کند و به کشورهایی همچون ایران صادر میکند.
این اجناس که در مقایسه با پوشاک ایرانی کیفیت پایینتری دارند با استقبال جوانان مواجه می شود و صنعت پوشاک داخلی و کارخانجات نساجی را به نابودی میکشاند. اگر مشتری بخواهد لباسی را از برندهای " جیوردانو " و " بوسینی " تهیه کند، باید هزینه بسیاری را متحمل شود اما چین اجناس خود را تحت عنوان این برندهای معروف تولید و به ایران صادر میکند و مشتری برای خرید آن هزینه بسیار کمتری را در مقایسه با برند اصل میپردازد. جوانان ایرانی باز هم ترجیح میدهند تا جنس چینی که فقط برند " بوسینی " یا " بنتون " بر آن نصب شده است ولی کیفیت چندانی ندارد را بخرند.
یک فروشنده لباس در خیابان پیروزی در این باره میگوید: لباسهای چینی که به صورت قاچاق وارد کشور میشود، تحت عنوان برندهای معروف یا جنس ترک تولید و به ایران وارد میشود. وی ادامه میدهد: تولید کنندگان داخلی نیز نشان برندهای معروف یا ترک را به صورت دانهای ۵۰۰ تا یک هزار تومان از بازار خریداری می کنند و بر روی البسه تولید داخل می چسبانند و به مشتری ارائه میکنند. در چنین وضعیتی که کالای قاچاق در حال نابود کردن صنعت پوشاک کشور است، باید برای حمایت از تولیدات ایرانی و جذب جوانان به سمت استفاده از الگوهای بومی راهکاری اتخاذ کرد.
وزارت ارشاد دست به کار میشود
به گفته سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد کارگروه ساماندهی مد و لباس به منظور ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و جبران خلاء در این حوزه تشکیل شده است چرا که در طول چند سال گذشته یکی از کمبودها در حوزه پوشش، نبود الگوهای متنوع و جذاب بود، وی میگوید: «در حوزه مدهای بومی باید لباسهایی را طراحی و ارائه کنیم که علاوه بر بهبود وضعیت پوشش در جامعه، کشور را از الگوهای خارجی بینیاز کند. چرا که غربیها در تلاش هستند تا فرهنگ بد حجابی را به جوانان ایرانی القا کنند.»
وزیر ارشاد با اشاره به استقبال از آثار طراحان ایرانی مقیم خارج از کشور، میگوید: «برای ایرانیان خارج از کشور فرصت و مجالی را فراهم میکنیم که طرحهای مناسب خود را در زمینه پوشش ایرانی و اسلامی ارائه کنند. هم چنین وزارت ارشاد موظف است تسهیلاتی برای آن ها فراهم کند تا به داخل کشور بیایند و طرحهای خود را عرضه کنند.» هم اکنون صنعت پوشاک کشور از مشکلات متعددی رنج میبرد.
ورود کالاي قاچاق و نبود برند سازي در داخل کشور از مهم ترين تهديدات پيش روي پوشاک ايراني است.ابوالقاسم شيرازي، رئيس اتحاديه کشوري پوشاک نبود برندسازي، سهل بودن ورود پوشاک قاچاق به بازار و نبود تبليغات مناسب را به عنوان سه چالش عمده توليد پوشاک در کشور عنوان ميکند.
شناسه خبر:
۷۰۰۹۴
وقتی لباس وطنی با برندخارجی معتبر می شود
مدگرایی، برندگرایی و پوشیدن لباسهای نشان دار(مارک دار) این روزها با جوانی گره خورده است و اگر در نحوه پوشش از مد روز غافل باشی، گویی در جمع جوانان جا نداری.
۰