لزوم اهتمام جدی در برگزاری نماز در مدارس

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: آموزش و پرورش، امروز برای جامعه و مردم مهم نیست و همین امر سبب مهم نبودن آن، برای مسئولین است و بین مردم و آموزش و پرورش فاصله افتاده است.

وی گفت: تازمانی که آموزش و پرورش جایگاه خود را در جامعه پیدا نکند، مشکلات امروز ما ادامه پیدا خواهد کرد.

بطحایی تصریح کرد: جامعه امروز احساس نیاز به آموزش و پرورش ندارد بنابراین برای رفع این مشکل باید فاصله آموزش و پرورش و جامعه را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: شبکه تعاملی می‌تواند در کاهش این فاصله مؤثر باشد و از طرفی باید دامنه ارتباطات با جامعه را افزایش دهیم؛ هرچه دامنه تعامل با مردم افزایش یابد، فاصله مذکور کاهش خواهد یافت.

وزیر آموزش و پرورش گفت: مردم باید احساس کنند آموزش و پرورش صاحب دارد و برای تحقق این امر، آموزش و پرورش باید در هنگام حوادث مربوطه به موقع عکس‌العمل نشان دهد و توسعه تعاملات با این هدف اتفاق می‌افتد و این موضوع، یک استراتژی مهم در دولت دوازدهم است.

وی ادامه داد: توسعه ارتباطات فاصله موجود را کاهش خواهد داد و خانواده‌ها باید احساس کنند مسائل آنها برای ما مهم است و ما ورود پیدا کرده‌ایم.

بطحایی افزود: ‌موضوع مهارت‌آموزی از موارد بسیار مهم و استراتژیک آموزش و پرورش است که باید در اولویت قرار گیرد و بیش از پیش در این زمینه اهتمام شود.

وی گفت: تاکنون قدم‌هایی در خصوص تفویض اختیار برداشته شده است اما این موضوع نیاز به همت بیشتری دارد تا اختیارات بیشتری به استان‌ها و مناطق و به ویژه به مدارس داده شود.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: با توجه به شرایط مالی موجود، برگزاری همایش‌ها و نشست‌ها باید محدود شود.

وی ادامه داد: مدیران کل آموزش و پرورش، اهتمام جدی در برگزاری نماز در مدارس داشته باشند زیرا این واجب دینی در رفع بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند.

بطحایی برتعامل مدیران کل با نمایندگان مجلس و سایر مسئولان تأکید و عنوان کرد: با تعامل سازنده بسیاری از مشکلاتی که برای آموزش و پرورش هزینه‌بر است، به سادگی قابل حل خواهد بود.

وی ادامه داد: درسال ۹۷ حدود ۶۰۰ هزار دانش آموز اضافه خواهد شد و این نیازبه ۳۰ هزار معلم دارد و با احتساب ۴۰ هزار بازنشسته در مهر ۹۷ نیازمند ۷۰ هزار معلم هستیم و با توجه به استقرار پایه ۱۲ باید برای فراهم ساختن زیرساخت‌ها بیش از پیش تلاش کنیم.

وزیر آموزش و پرورش از ضرورت تلاش مدیران کل برای تبدیل مدارس به مدارسی پر نشاط و شاداب خبر داد و خاطرنشان کرد: هر چند مهیا ساختن شرایط شادابی مستلزم وجود اعتبار است اما می‌شود فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام داد.

وی با اشاره به افزایش پوشش تحصیلی به خصوص اتباع خارجی گفت:  دستاوردهای خوبی در این حوزه داشته‌ایم که نتیجه تلاش همه مسئولین مربوطه است.

بطحایی با اشاره به موضوع مشارکت‌های غیردولتی اظهار کرد: راه نجات آموزش و پرورش، توسعه مشارکت‌های غیردولتی است، بنابراین باید به سمت خرید خدمات آموزشی برویم و این یک انتخاب نیست بلکه با شرایط فعلی مجبور به استفاده از بخش‌های غیر دولتی در فرآیند آموزشی هستیم.

وی افزود: در برگزاری جشنواره‌ها، کارهای خوبی صورت گرفته اما باید در این زمینه از بخش‌های تجاری استفاده کنیم تا هزینه‌های مربوطه را کاهش دهیم.

بطحایی با اشاره به وجود آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: در بحث مشکلات قامتی، دانش‌آموزان دختر بیشتر در معرض خطر هستند وتحقیقات نشان می‌دهد که ۶۰ درصد وزن کوله پشتی‌های آنها وسایل شخصی است که دانش‌آموزان با خود حمل می‌کنند و با آگاهی بخشی به والدین باید در رفع این مشکل اقدام شود.

وی ادامه داد: کار در مدارس خاص دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بسیار سخت است و باید تلاش کنیم این قشر از جامعه با مشکلات کمتری روبه‌رو شوند.