محمدرضا اسدی معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران ؛ با اشاره به راه اندازی مراکزی برای توانبخشی نابینایان در منطقه 3 و 16 شهر تهران و ارائه خدمات توانبخشی به این افراد اظهار کرد:در ابتدا مقرر شده بود تا ایجاد مراکز توانبخشی در بوستان ها با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و شهرداری اجرایی شود اما در حال حاضر سازمان بهزیستی با همکاری اداره سلامت شهرداری مسئولیت این کار را بر عهده گرفته است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: هدف از ایجاد مراکز توانبخشی ویژه نابینایان، اجرایی شدن طرح های توانبخشی اجتماعی و فراهم کردن فضایی مناسب برای این افراد است.
اسدی یادآور شد: در گذشته فضای ویژه ای برای افرادی که به تازگی دچار معلولیت شده بودند و در حالت شوک معلولیت قرار داشتند در سازمان بهزیستی کشور در مرکز شهید باقری پور (مرکز مولوی سابق) وجود داشت و خانواده فرد معلول آموزش هایی چون مناسب سازی و تغییر چیدمان منزل برای تردد فرد معلول را فرا می گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: این آموزش ها مخصوص خانواده هایی بود که معلول ضایعه نخاعی و نابینا در منزل داشتند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران اضافه کرد: قرار است مراکز توانبخشی در 2 منطقه 3 و 16 شهر تهران راه اندازی شوند و آموزش های مذکور با رویکرد اجتماعی در مرکز شهید باقرپور را به خانواده ها ارائه کنند.
اسدی تصریح کرد: در حال حاضر رویکردهای حوزه توانبخشی حرفه ای و توانبخشی پزشکی در سازمان بهزیستی ویژه معلولان اجرا می شود و رویکرد اجتماعی نیز با کمک شهرداری در آینده ای نزدیک در مراکز 2 منطقه مذکور اجرایی می شود.
وی افزود: در رویکرد توانبخشی اجتماعی مسئله تسهیل در ارتباط افراد معلول و خانواده آنها با جامعه و موضوع تسهیل گری اجتماعی برای بهبود ارتباطات معلولان بیشتر مدنظر است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران بیان کرد: بهزیستی در تلاش است تا با ایجاد مراکز توانبخشی اجتماعی، معضلات ارتباطی معلولان به ویژه معلولان ضایعه نخاعی و نابینایان را مرتفع کرده و از خانه نشین شدن آنها جلوگیری کند و در برقراری ارتباط موثر به معلولان کمک کند.
اسدی یادآور شد: پذیرش معلولیت برای افرادی که در مرحله ای از زندگی در اثر حادثه ای معلول می شوند و همچنین برای خانواده آنها، سخت است و ارائه آموزش در مراکز توانبخشی اجتماعی توسط افرادی که خود دچار معلولیت هستند، با هدف فائق آمدن بر مشکلات با وجود معلولیت و حضور در اجتماع صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: دوره آموزش به معلولان و خانواده آنها بسته به نوع و شدت معلولیت آنها متفاوت است و بسته های آموزشی ویژه در این خصوص، حداقل به یک دوره 2 روزه نیاز دارد و در برخی از موارد ممکن است فراگیری این آموزش ها تا 15 روز نیز طول بکشد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران گفت: دوره های توانبخشی با رویکرد اجتماعی به صورت رایگان برای خانواده های دارای فرد معلول و خود معلولان برگزار می شود.