آلودگی هوا تنها بر ریه و قدرت تنفس افراد اثر نمیگذارد بلکه تمام اعضای بدن و حتی چشمها را درگیر میکند. یکی از مشکلهای شایع در این روزها بروز سندروم خشکی چشم است.
آلودگی هوا سبب ابتلای افراد به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و آسم میشود به همین دلیل در زمان آلودگی هوا مراقبت از سلامتی اهمیت فراوانی دارد.
آلودگی هوا بر چشمها نیز اثر میگذارد و میتواند سبب سوزش، حساسیت، قرمزی، خارش، دشواری در دید، واکنشهای آلرژیک، تورم پلک، ورم ملتحمه، آب مروارید و حتی سرطان شود.
برای کاهش اثرهای آلودگی هوا بر چشمها انجام راهکارهای زیر توصیه میشود.
استفاده از عینک آفتابی حتی در زمانی که آسمان ابری است تا میزان کمتری از آلایندهها با سطح چشم، مژه و پلکها تماس برقرار کنند.
مصرف به اندازه آب، سبب بالا بردن توان چشم در تولید اشک از غدد اشکی میشود و به این ترتیب سطح چشم مرطوب باقی میماند.
درصورت تداوم قرمزی و خشکی چشم، تحت نظارت پزشک مصرف قطرههای چشمی در بازههای زمانی استاندارد مفید است.
در روزهایی که هوا از آلودگی بالایی برخوردار است شست و شوی و استحمام منظم میتواند سبب کاهش نفوذ مواد آلاینده به بدن شود به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند افراد از محصولهای آرایشی چشمی و یا لنزهای تماسی که ضروری نیستند استفاده نکنند، زیرا این وسایل سبب تجمع مواد آلاینده بر چشم و بروز واکنشهای آلرژیک میشوند.
یکی از خطرناکترین کارها در این زمان مصرف سیگار و یا استفاده از قلیان است، زیرا دود ناشی از مصرف آنها سبب خشک شدن چشم و تحرک آن میشود.
کارشناسان مصرف خوراکیهای حاوی ویتامین A که حاوی ماده بتاکاروتن است را نیز به افراد توصیه میکنند تا سلامت چشمان آنها حفظ شود.