عید خال در خصوص تاریخچه بهشت زهرا(س) اظهار کرد: کلنگ احداث بهشت زهرا(س) در سال 45 به زمین خورد به طوری که تملک زمین بهشت زهرا(س) و احداث گورستان در زمان سه شهردار( جواد شهرستانی، تیمسار صفاری و افتتاح زمان نیک پی) اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه افتتاح بهشت زهرا(س) در زمان نیک پی صورت گرفت، بیان کرد: در 25 تیر سال 1349 گورستان مدرن پایتخت به بهرهبرداری رسید.
سرپرست سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به دفن نخستین فرد در گورستان پایتخت، افزود: نخستین دفن در قطعه یک ردیف یک و شماره به نام (زنده یاد محمد تقی خیال) انجام گرفت.
خال با اشاره به نامگذاری گورستان پایتخت به نام بهشت زهرا(س) گفت: آقای خوانساری این نامگذاری را کردند ضمن اینکه قیمت کفن و دفن در آن زمان 140 تومان تعین شد.
وی گفت: در زمان ابتدایی بهرهبرداری بهشت زهرا تعداد کمی از شهروندان در آنجا دفن میشند چرا که در آن مقطع آرامستانهای شهر تهران فعال بودند و نهایتاً بهشت زهرا زمانی بهشت زهرا شد که نام و قدوم شهدا به اینجا بازشد.
سرپرست سازمان بهشت زهرا (س) افزود: بهشت زهرا به لحاظ ساختاری جزء سازمانهای است که در سال 1373 مستقل و خودگردان شد و هیچ بودجهای را از شهرداری تهران دریافت نمیکند ولی به لحاظ ساختاری زیر مجموعه معاونت خدمات شهرداری تهران اداره میشود.
خال گفت: بهشت زهرا(س) را در زمان تأسیس در سال 1349، 314 هکتار بوده و در ابتدا برای 30 سال در نظر گرفته شده بود اما به دلیل وقوع جنگ تحمیلی و حضور شهدا و افزایش نرخ مرگ و میر، دو سال زودتر پر شد به طوری که نخستین توسعه بهشت زهرا(س) در سال 1378 در ناحیه شمال شرقی به مساحت 160 انجام شد و دومین مرحله از توسعه نیز در سال 88 و در مساحت 110 هکتار انجام شد و مجموعه مساحت بهشت زهرا(س) در حال حاضر 584 هکتار بوده که با احتساب حرم حضرت امام خمینی(ره) 750 هکتار میرسد.