سلامت نیوز: تاتو یک طراحی تقریبا ثابت روی پوست است که با هدف زیبایی انجام می‌شود. در عمل تاتو، پوست با سوزن ظریفی که به یک دستگاه تیوب‌دار حاوی رنگدانه متصل است سوراخ می‌شود و مقداری از رنگدانه در لایه خارجی پوست تزریق می‌شود. این کار چند ساعت طول می‌کشد و منجر به خونریزی و درد خفیف می‌شود.

تاتوی لب

پوست در بدن نقش محافظتی دارد و از ورود میکروب‌ها به بدن جلوگیری می‌کند، اما از آنجا که پوست هنگام تاتو سوراخ، زخم و دچار خونریزی می‌شود، احتمال انتقال عفونت‌های پوستی و برخی بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند.

رنگدانه‌هایی که داخل پوست تزریق می‌شوند، ممکن است باعثبروز حساسیت، کهیر، خارش، ورم و زخم در محل شود. حتی گاهی واکنش‌های پوستی سال‌ها بعد ظاهر می‌شود.

حالا سوال اینجاست که آیا تاتو موجب هپاتیت می شود؟ یا اگر سوزن تاتو آلوده به خون افراد مبتلا به بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت B و C و ایدز باشد، این بیماری‌ها را منتقل خواهد کرد؟


دکتر فریده موسوی، فوق‌تخصص هماتولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگویی کوتاه اینطور پاسخ داده اند.

تاتو می‌تواند باعثانتقال هپاتیت شود؟

یکی از راه‌های انتقال هپاتیت، خون است. هر وسیله‌ای که هنگام استفاده از آن خونریزی رخ دهد، می‌تواند باعثانتقال هپاتیت شود و در تاتو هم از سوزن استفاده می‌شود و احتمال خونریزی وجود دارد. اگر سوزنی که استفاده شده آلوده باشد فرد را به ویروس آلوده می‌کند. همه وسایلی که در آرایشگاه استفاده می‌شوند باید استریل شوند و وسایلی مانند سوزن تاتو و تیغ باید یکبار مصرف باشند.

علایم هپاتیت چند هفته(حداقل چهار هفته) پس از اینکه ویروس آن وارد بدن می‌شود، بروز می‌کند.
تاتو می‌تواند باعثانتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت B، C و ایدز شود، به خصوص در انواعی از تاتو که ماده تاتو به زیر پوست تزریق می‌شود

می گویند بسته به نوع هپاتیت، شرایط درمانی متفاوت خواهد بود. درست است؟

بله، برخی از انواع هپاتیت مانند هپاتیت A از طریق مصرف موادغذایی آلوده منتقل می‌شوند. هپاتیت A معمولا مشکل‌ساز نیست و خودبه‌خود خوب می‌شود، مگر شکل شدید آن که خیلی شایع نیست.

هپاتیت‌های نوع B و C مشکل‌ساز هستند و ممکن است مزمن شوند و عوارض داشته باشند. هپاتیت B و C از طریق تزریق خون و فرآورده‌های خونی، روابط جنسی و از مادر باردار به جنین منتقل می‌شوند.

تاتو

آیا این بیماری قابل درمان است؟

خوشبختانه هپاتیت قابل درمان است و جای نگرانی نیست. فرد مبتلا به هپاتیت باید به پزشک متخصص عفونی یا گوارش مراجعه کند تا آزمایش‌های مورد نیاز انجام و با توجه به نوع و علایم بیماری، درمان آغاز شود.

به زنانی که می خواهند باردار شوند، ‌ توصیه می‌کنم پیش از کامل شدن درمان اقدام به بارداری نکنند و در صورت تصمیم به بارداری حتما با پزشک متخصص مشورت کنند.

تاتو؛ فقط و فقط در شرایط بهداشتی

دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره می گوید:

«تاتو می‌تواند باعثانتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت B، C و ایدز شود، به خصوص در انواعی از تاتو که ماده تاتو به زیر پوست تزریق می‌شود.

اگر تاتو در محل‌های غیربهداشتی انجام شود، می‌تواند باعثانتقال بیماری از فردی به فرد دیگر شود.

اگر افراد اصرار به انجام تاتو دارند، باید این کار را در مکان بهداشتی و استریل انجام دهند و توجه داشته باشند که حتما از سوزن‌های یکبار مصرف استفاده شود.»