نجار با اشاره به حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان شرکت کننده در مانور امسال تاکید کرد: گسترش ارتباطات بین المللی از اولویتهای این سازمان است و همانقدر که علاقمند به استفاده از تجارب و دانش سایر کشورها در مواجهه با حوادث غیرمترقبه هستیم، آمادگی خود را برای کمک به کشورهای حادثه دیده در چارچوب قوانین بین المللی اعلام می کند.
وی هدف از برگزاری این مانور را تمرین همکاری بین سازمانهای جستجو و نجات در چارچوب موافقتنامه، ارتقاء موثر ظرفیت استفاده از امکانات و نیروی کشورهای حاشیه دریای خزر در صورت وقوع حوادث بزرگ بیان کرد.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور، فعالیت مشترک سازمانهای امداد و نجات کشورهای ساحلی دریای خزر در زمینه رفع آثار حوادث غیر مترقبه در محوطه دریای خزر و مناطق ساحلی را از رئوس برنامههای مانور امسال دانست و افزود: جستجو و نجات درپی وقوع زلزله، عملیات اطفاء حریق در اسکله نفتی، اطفاء حریق دو فروند کشتی در دریا، آزاد سازی کشتی از دست قاچاقچیان، نجات کارکنان اسکله نفتی، اطفاء حریق اسکله نفتی و پاکسازی آلودگیهای نفتی در دریا و خشکی از دیگر محورهای پیش بینی شده این مانور است.
نجار تکمیل روشها و شیوههای اداری و گمرکی نیروها و امکانات امدادی کشورها برای عبور از مرز سایر کشورها در زمان کمک رسانی و تحقیق در خصوص ابعاد مختلف مشکلات مربوط به جمعیت و حفاظت مردم در برابر حوادث دریای خزر را از دیگر اهداف این مانور عنوان کرد.
لازم به ذکر است؛ در این مانور نمایندگانی از سازمان بنادر و دریانوردی، جمعیت هلال احمر، نیروی هوایی ارتش و سازمان مدیریت بحران کشور شرکت میکنند.