با کمیاب ترین گروه خونی آشنا شوید

شما هم تا کنون فکر می کردید تنها هشت گروه خونی وجود دارد؟ در واقع میلیون ها گروه خونی وجود دارد و کمیاب ترین آنها تنها در میان ۴۵ تن روی زمین مشترک است.

گروه های خونی پیچیده تر از آنی هستند که دوست داریم باشند. بدن ما ازسلول های خونی سرخ رنگی تشکیل شده است که اکسیژن را در بدن حمل می کنند و آنتی ژن ها نیز این سلول ها را می پوشانند.

وجود آنتی‌ژن ها در سلول های خونی شما برای این است که از آنتی بادی های شما اجازه ی عبور بگیرند. گلبول های سفید نیز در آنها می خزند تا از آنها در برابر عفونت دفاع کنند. دو آنتی‌ژن اصلی A , B هستند؛ همان هایی که از پدر و مادر خود به ارث برده اید. A , B یکسویه و آنتی ژن های گروه خونی او، ارتجاعی اند.

چیزی که مثبت و منفی بودن گروه خونی ما را تعیین می کند اما آنتی‌ژن های رسوس D هستند. به آنها فاکتور R H می گویند. گروه های خونی مثبت حاوی این فاکتور و آنتی‌ژن D بوده و منفی ها فاقد آنند. ۳۵ گروه خونی توسط سازمان جهانی انتقال خون به رسمیت شناخته شده اند، ولی مردم تنها کافی است دو دسته گروه خونی را بشناسند؛ A، B و O و سیستم رسوس D.

صدها نوع مختلف از آنتی ژن ها وجود دارد و تمام آنها در ۳۳ سیستم آنتی ژنی خلاصه می شوند و معمولا زیاد درباره شان صحبت نمی شود، چون ۹۹.۹ درصد افراد حامل آنتی ژن ول هستند. مثلا آ‌ب‌ول‌مثبت. برای همین معمولا از نوشتنش صرف نظر می شود. در واقع بیان گروه خونی واقعی و جزیی مانند گفتن قصه ای از هجویات است.

گروه خونی RHنول، کمیاب ترین خون طلایی

حدود ۱۶۰ آنتی‌ژن از میان ۳۴۲ آنتی ژن موجود درون سلول های خونی اکثر افراد وجود دارد؛ بنابراین، اگر فاقد آنتی ژنی هستید که ۹۹ درصد افراد دارای آنند در نتیجه خون شما نادر است.

کمیاب ترین این خون ها RH ‌نول است. این خون کاملا فاقد آنتی‌ژن های موجود در سیستم RH است؛ سیستمی که بزرگترین سیستم گروه خونی به شمار می رود. این شامل آنتی ژن D نیز می شود. آنقدر کمیاب است که تنها ۹ اهدا کننده ی این گروه خونی ثبت شده است. تا سال ۱۹۶۱، پزشکان گمان می کردند، کسی که فاقد آنتی ژن های سیستم RH است، اصلا سالم یا زنده به دنیا نمی آیند.

از طرفی این نوع خون ها بسیار با ارزش اند، زیرا قابلیت جان‌بخشی آن بسیار بالاست و تنها در شرایط خاص به بیماران تزریق می شود، چون جایگزینی آن بسیار هزینه بر و زمان بر است.