میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسشگر با اشاره به روند آموزشهای فنیوحرفهای به دانشآموزان، اظهار داشت: در آموزش و پرورش و وزارت علوم، آموزشهای فنی و حرفهای از طریق دانشگاههای مهارتی ارائه میشود که دارای ارزش بیشتری نسبت به سایر دانشگاههاست.
وی ادامه داد: در هنرستانها، دانشآموزان را برای روی پای خود ایستادن و اینکه دنبال استخدام نباشند، تربیت میکنند؛ در نتیجه دانشآموزانی که از هنرستانها فارغالتحصیل میشوند، مهارت بهتری دارند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس افزود: کسانی که در حوزههای مهارتی چه در سطح دیپلم یا بالاتر قرار دارند، اشتغالیابی بهتری داشته و در جامعه و صنعت بیشتر پذیرفته میشوند.
میرزاده با اشاره به ضرورت فرهنگسازی برای گرایش بیشتر دانشآموزان به مهارتآموزی، گفت: در برنامه پنجم و ششم توسعه، بیشترین نقش را به مهارتآموزی و کارآفرینی دادهایم.
وی با انتقاد از گرایش بیشتر دانشآموزان به سمت رشتههای نظری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: زمانی که آموزش و پرورش طرح مدارس تیزهوشان و نمونه را کنار گذارد، سازمان آموزش سنجش کشور کنکور را از میان بردارد و صدا و سیما آنقدر تستزنی را رواج ندهد، آن روز مهارت ارزش پیدا میکند.