عظیم محبی مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در خصوص «اجرای طرح ایران مهارت در مدارس »، اظهار داشت: در دوره متوسطه اول، دروسی با عناوین «کار و فناوری» و «تفکر و سبک زندگی» داریم.
وی ادامه داد: در درس «تفکر و سبک زندگی»، مهارتهای تفکر و زندگی و در درس «کار و فناوری»، مهارتهای کار و شغل آموزش داده میشود؛ ضمن اینکه کاری که سازمان آموزش فنی و حرفهای انجام میدهد و شروع کرده است، تحت عنوان آموزش 500 مهارت است که استانداردهای آن را نوشته است.
مدیرکل دفتر آموزشهای متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اولویت اول ما این است که همین پودمانهای که در این دو درس داریم را به دانشآموزان آموزش دهیم و با پودمانهایی که سازمان آموزش فنی و حرفهای تعریف کرده است مطابقت میدهیم و دانشآموزان مهارتی که آموزش میبینند را دیگر در اینجا آموزش نمیبینند و همان مهارتها تکامل یافته و گواهینامه آن را سازمان آموزش فنی و حرفهای میدهد.
محبی خاطر نشان کرد: در تفاهمنامهای که ما با سازمان آموزرش فنی و حرفهای داریم، آوردهایم که در درجه اول داشتههای خود را که در مدارس آموزش میدهیم را به مهارتهای رسمی تر تبدیل کنیم و به دانشآموزان گواهینامه داده میشود و در نهایت در مرحلهای، مهارتها را تطابق داده و به مدارس اعلام میکنیم.
وی تصریح کرد: دانشآموزان مهارت دیده میتوانند به پرتال سازمان آموزش فنی و حرفهای مراجعه کرده و گواهینامه مهارت دریافت کنند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش بیان اشت: این موضوع دارای مراحلی است؛ اول، تاییدیه مهارت و دوم گواهینامه و اگر جمع آموزش آن به 120 ساعت رسید، تک مهارت مورد نظر حاصل میشود؛ یعنی دانشآموزی که از پایه هفتم مهارت را طی میکند، در پایه دوازدهم خود به خود آن مهارت اتفاق میافتد.