محمود سروش رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با توجه به آغاز سفر زائران به کشور عراق و ضرورت پیشگیری از بیماریهای واگیر گفت: زمانیکه یک جمعیت انسانی متحرک با حجم بسیار زیاد در مکانی حضور داشته باشند ساماندهی بسیار سخت خواهد بود و احتمال بروز بیماریهای واگیر امکانناپذیر میشود به همین دلیل بررسی و پیگیری بیماریهای واگیر در بین زائران اربعینبسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی افزود: بر همین اساس وزارت بهداشت به رابطان سلامت، مسئولان نظارت بر سلامت در پایانههای مرزی و پزشکان کاروانها مسائل پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر را آموزش داده و از آنها خواسته است تا این موارد را به زائران آموزش دهند.
به گفته سروش مسئولان سلامت زائران اربعین ملزم هستند علاوه بر آموزش مسافران در حین بازگشت نیز آنها را مورد ارزیابی قرار دهند تا فرد مبتلا به بیماری بدون کنترل وارد کشور نشود.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص بروز بیماریهای ناپدید در بین زائران گفت: کنترل بیماریهای ناپدید یکی از اولویتهای پرسنل بهداشت درمان کاروانها است بر این اساس هنگامیکه زائران به کشور بازگردند از نظر بیماریهای ناپدید نیز مورد بررسی و معاینه قرار میگیرند.
سروش مهمترین نگرانی وزارت بهداشت را وجود بیماریهای تنفسی و منتقله از آب و غذا در بین زائران دانست و گفت: زائران هنگام بازگشت به کشور باید علاوه بر بیماریهای ناپدید از نظر بیماریهای تنفسی و منتقله از آب و غذا نیز مورد معاینه قرار بگیرند همچنین برررسی احتمال بروز بیماریهای مانند سل و مالاریا نیز در بین زائران ضروری است.
وی آموزش به زائران را مهمترین راه برای پیشگیری از بروز این بیماریها عنوان کرد و گفت: اگر زائران بهخوبی آموزشهای لازم را دریافت و از آن پیروی کنند ما شاهد بروز بیماریهای واگیر در بین آنها نخواهیم بود.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه خطاب به زائران کشور عراق یادآور شد: به زائران توصیه میشود علاوه بر شستو شوی دستها با آب و صابون بهشدت از مصرف آبهای ناایمن خودداری کنند و از آبهای معدنی و بطری را مورد استفاده قرار دهند.
وی افزود: همچنین به زائران توصیه میشود در هنگام سفر در صورت ابتلا به هرگونه علائم تنفسی و گوارش سریعاًبه پزشک مراجعه کنند.