بر اساس گزارش مسئولان این دانشگاه، این دانشجو بر اثر ایست کامل قلبی تنفسی در خوابگاه بهارستان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری و به رغم تلاش تیم احیای اورژانس ١١٥ و انتقال بیمار به بیمارستان آیت الله کاشانی (ره) شهرکرد، درگذشت.
شاهدان ماجرا علت فوت این دانشجو را گاز گرفتگی در حمام خوابگاه بهارستان اعلام کرده بودند اما روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با صدور اطلاعیهای اعلام کرد علت این حادثه «ارست قلبی» است و پس از بررسیها دلیل اصلی فوت این دانشجو را اعلام خواهد کرد.
شب قبل از حادثه مسئولان دانشگاه از وضعیت نامناسب حمام اطلاع یافته بودند
یکی از دانشجویان این دانشگاه در خصوص علت وقوع این حادثه توضیح میدهد: حدود چند روز قبل از وقوع این حادثه بوی فاضلاب از سمت حمام دانشگاه به مشام میرسید، که همان شب نیز یکی دیگر از دانشجویان برای استحمام به حمام رفته بود که بر اثر این بوی نامطبوع دچار حالت تهوع میشود که بلافاصله با همکاری سایر دانشجویان این فرد در محل خوابگاه تحت درمان قرار میگیرد، پس از وقوع این حادثه مسئولان دانشگاه را در جریان قرار دادیم که متاسفانه اهمیتی به موضوع داده نشد.
این دانشجو میگوید: شب بعد از این اتفاق یکی از دانشجویان خانم به حمام مراجعه میکند که پس از گذشت چند ساعت دوستان وی با مراجعه به حمام با بدن نیمه جان وی روبهرو میشوند، بلافاصله پس از این حادثه اورژانس دانشگاه برای درمان به محل مراجعه میکند اما متاسفانه کپسول خالی از اکسیژن بود و نتوانستند مراحل احیا را انجام دهند.
وی ادامه میدهد: رسیدن آمبولانس اورژانس شهری به داشنگاه حدود 15 دقیقه زمان برد که متاسفانه نیروی اورژانس در محل حادثه اعلام کرد که علت وقوع حادثه گازگرفتگی بوده است اما مسئولان دانشگاه در ساعات اولیه علل بروز حادثه را ایست قلبی اعلام کردند.
برخورد قانونی با متخلفان
همچنین سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با تایید علت فوت این دانشجو بر اثر گازگرفتگی گفت: پس از انجام آزمایشات و معاینات لازم اولیه، پزشکی قانونی مسمومیت با گاز منوکسید کربن را علت مرگ دانشجوی این دانشگاه اعلام کرده است.
فریده دارابی افزود: بعد از طی مراحل پزشکی قانونی مراسم تشییع خاکسپاری مرحومه مغفوره سرکار خانم زهره قاسمی با حضور ریاست و معاونین و مسئولان دانشگاه و خانواده و دوستان آن مرحومه برگزار شد.
وی تصریح کرد: با توجه به اعلام اولیه پزشکی قانونی مبنی بر مسمومیت گاز مونوکسید کربن به عنوان علت مرگ متوفی، سرپرست دانشگاه دستور بررسی در ارتباط با علت و چگونگی وقوع این حادثه را داد.
دارابی اضافه کرد: دکتر خالدی فر، از برخورد قاطع و قانونی با کلیه مقصران و خاطیان این حادثه که منجر به این ضایعه دلخراش شده خبر داد. تلاش میشود با انجام اقدامات فوری و همچنین برنامه ریزی صحیح و اصولی دراز مدت از تکرار چنین حوادث غم انگیز جبران ناپذیر جلوگیری بعمل آید.
هرچند مسئولان دانشگاه وعده برخورد قانونی با متخلفان را دادهاند اما باید دید طی روزهای آتی از طرف مسئولان وزارت بهداشت چه برخوردی با متخلفان صورت خواهد گرفت، بدون شک مسئولان وزارت بهداشت نباید از کنار این حادثه تلخ که بر اثر بیاحتیاطی مسئولان دانشگاه و مناسب نبودن شرایط خوابگاه رخ داده عبور کنند و رئیس این دانشگاه علوم پزشکی نیز باید در مقام پاسخگویی به خانواده این دانشجو و سایردانشجویانی که مجبور به زندگی در این خوابگاه هستند برآید.
دانشجویان نیز طی ساعات گذشته با تجمع در محوطه دانشگاه خواستار استعفای مسئولان دانشگاه شدند.
علت فوت، خفگی ناشی از مسمومیت با گاز CO
اکنون پس از گذشت دو روز از وقوع این حادثه و انتقال پیکر این فرد به پزشکی قانونی، منصور فیروزبخت مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری در خصوص علت فوت این دانشجو طی اظهاراتی گفت: بر اساس معاینات و آزمایشهای انجام شده در مرکز پزشکی قانونی، علت فوت مرحومه زهره قاسمی خفگی به دنبال مسمومیت با گاز مونوکسید کربن (CO) بوده است.
وضعیت نامناسب خوابگاههای دانشجویی
هرچند پس از وقوع این حادثه مدیر دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در جمع دانشجویان معترض مقابل خوابگاه بهارستان نسبت به این اعتراضات واکنش نشان داد و با بیان اینکه چند گروه متشکل از مهندسین ناظر و گروههای استانداردسازی به وضعیت ساختمان بهارستان رسیدگی خواهند کرد اعلام کرد هرگونه نقص در سیستم لوله کشی، فاضلاب، گاز رسانی و ... را در اسرع وقت برطرف خواهند شد؛ اما وقوع چنین حوادث و مشکلاتی در خوابگاههای دانشجویی سالهاست که گریبان دانشجویان را گرفته است و مسئولان وزارت علوم باید برای رسیدگی به مشکلات خوابگاهها چارهای اساسی بیاندیشند و برای اصلاح ساختار و امکانات این مکانها منتظر وقوع حادثه ننشینند.
در طی چند سال گذشته دانشجویان دانشگاههای مختلف بارها از وضعیت اسفبار خوابگاه محل تحصیل خود گله داشتهاند که متاسفانه تاکنون هیچیک از مسئولان وزارت علوم به این مسئله توجه نداشته و مسئولان دانشگاهها نیز علت وضعیت نامناسب خوابگاهها را نبود بودجه اعلام کردهاند. لذا بهتر است مسئولان دانشگاهها قبل از وقوع حوادثی تلختر با بررسی وضعیت خوابگاههای دانشجویی شرایط بهتری را برای زندگی دانشجوهایی که با تحمل سختیها و دوری از شهر و خانواده به امید تحصیل به سایر شهرها آمدهاند محیاکنند.