محمدجواد دهقانی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی بقیه الله، علوم پزشکی مازندران، علوم پزشکی زاهدان، علوم پزشکی کردستان و مؤسسه انستیتو پاستور ایران در جمع دانشگاههای یک درصد برتر دنیا قرار دارند.
وی گفت: دانشگاهها و مؤسسات یک درصد برتر دنیا از بین همه دانشگاههای دنیا و براساس کیفیت تحقیقات آنها انتخاب میشوند. این انتخاب بوسیله پایگاه ESI یا شاخصهای اساسی علم مربوط به آی. اس. آی اعلام میشود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام isc افزود: فهرست دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برتر هر ۲ ماه یک بار روزآمد شده و همیشه براساس تغییر در جایگاه دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی وضع حاضر آنها اعلام میشود، دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برتر در ۲۲ حوزه موضوعی انتخاب و معرفی میشوند و این دانشگاهها و مؤسسات باید از لحاظ استنادهای دریافتی در دسته یک درصد برتر قرار گرفته باشند.
دهقانی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته موضوعی داروشناسی و سم شناسی در بین کشورهای اسلامی براساس تعداد مقالات برتر رتبه نخست را کسب کرده است یعنی این دانشگاه بیشترین تعداد مقالات برتر دنیا در بین کشورهای اسلامی در حوزه داورشناسی و سم شناسی را تولید کرده است. در همین حوزه این دانشگاه براساس تعداد مدارک رتبه ۷ کشورهای اسلامی و براساس تعداد استنادها رتبه ۴ کشورهای اسلامی را کسب کرده است که نشان از قدرت پژوهشگران این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: در حوزه پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین کشورهای اسلامی براساس شاخص تعداد استنادها و مدارک تولید شده رتبه نخست را به خود اختصاص داد و براساس تعداد مقالات برتر در همین حوزه موضوعی این دانشگاه رتبه چهارم کشورهای اسلامی را دارد.
وی اظهارکرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه ایمنی شناسی نیز از لحاظ تعداد مدارک رتبه اول کشورهای اسلامی و از لحاظ تعداد استنادهای دریافتی رتبه دوم را دارد، همچنین این دانشگاه براساس شاخص تعداد مقالات برتر نیز رتبه چهارم کشورهای اسلامی را کسب کرده است.