محققان آمریکایی، 2.5 میلیون نفر را به مدت 8.5 سال مورد بررسی قرار دادند و با این مطالعه دریافتند، کسانی که در مناطقی با میزان بالای آلودگی هوا زندگی میکنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری کلیوی را دارند.
گزارش انجمن نفرولوژی آمریکا نشان می دهد، آلودگی هوا حتی در مقادیر کم میتواند به کلیهها آسیب برساند؛ تحقیقات قبلی آلودگی هوا را به بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان، آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه مرتبط کرده است.
وقتی که مردم در معرض آلودگیهای ناشی از گرد و غبار، خاک، سیگار، دوده و مایع قرار میگیرند، این ذرات در جریان خونشان قرار میگیرد؛ تجزیه و تحلیل جدید توضیح داد: از آنجا که کلیهها خون را فیلتر میکنند، ذرات میتوانند به آنها صدمه بزنند.
گزارش محققان هشدار میدهد، هر مقدار آلودگی هوا، بدون توجه به میزان چربی، میتواند به کلیهها آسیب برساند.
متخصصان معتقدند، موادی که از طریق هوای آلوده وارد محیط میشوند دارای ترکیباتی هستند که باعث نابودی بافتهای مختلف بدن خواهد شد؛ این رادیکالهای آزاد، از طریق ریه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بینی و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخریب تک تک سلولهای بدن میشود.
محقق ارشد این مطالعه در پایان گفت: «اطلاعات مربوط به ارتباط بین آلودگی هوا و بیماری کلیوی در انسانها اندک است؛ با این حال هنگامیکه دادهها را تجزیه و تحلیل کردیم، ارتباط بین آلودگی هوا و توسعه بیماری کلیوی کاملا روشن بود»